Roland Garros, cu porţile deschise? Directorul turneului, calculat, dar optimist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roland Garros

Preşedintele turneului de la Roland Garros, Guy Forget, lucrează cot la cot cu reprezentanţii US Openului pentru ca cele două turnee de Mare Şlem rămase de disputat în 2020 să se ţină.

Guy Forget a oferit noi detalii legate de planurile pentru Roland Garros 2020. Cum ediţia din acest an a Wimbledonului a fost deja anulată oficial, marile mize pentru tenis rămân Openul Francez şi US Open.

Interesant este faptul că, după ce pe 17 martie, Federaţia Franceză de Tenis a decis unilateral amânarea turneului de la Roland Garros până în toamnă (20 septembrie - 4 octombrie, date ce apar în prezent pe site-ul oficial), acum tabăra franceză a făcut pasul spre reconciliere cu toţi partenerii şi discută intensiv cu americanii, care ar putea avea probleme cu organizarea US Openului în perioada 31 august - 13 septembrie.

Este prematur să facem acum un anunţ oficial, dar, probabil, Openul Francez se va ţine spre finalul lunii septembrie şi începutul lui octombrie. Am lucrat îndeaproape cu ATP, WTA şi ITF pentru a face un anunţ global referitor la cum va arăta sezonul până la finalul acestui an“, a declarat Forget pentru postul de radio Europe 1.

Vom şti mai multe în lunile următoare. Ne vom adapta la ceea ce ne vor spune autorităţile, însă trebuie să fim optimişti şi ambiţioşi. Oraşul New York este şi mai afectat de coronavirus decât Franţa. Şi ei au mari probleme de organizare, vor face un anunţ pe la mijlocul lui iunie, să spună cum va arăta US Open“, a transmis fostul jucător.
Conform planificării iniţiale, turneul de la Roland Garros ar fi trebuit să înceapă ieri, însă din cauza pandemiei de coronavirus, este nevoit să se rezume în aceste zile la câteva acţiuni caritabile, prin care speră să strângă bani pentru cadrele medicale implicate în lupta cu COVID-19, dar şi să păstreze legătura cu fanii tenisului.

Guy Forget a subliniat că, în prezent, „semnalele sunt pozitive“, lăsând de înţeles că Roland Garros s-ar putea disputa cu spectatori: „sper că va primi cât mai multă lume, fiindcă fanii vor să-i vadă pe cei mai buni jucători din lume“.

520.000 de spectatori au fost prezenţi la Roland Garros în 2019

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite