ROMÂNIA-Grecia 3-1. CRONICA Mai scoate Grecia şi pe cineva din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Ştefan joacă la Lazio şi face parte şi din lotul echipei naţionale
Radu Ştefan joacă la Lazio şi face parte şi din lotul echipei naţionale

Un an dezastruos pentru echipa naţională a României s-a încheiat cu o victorie de palmares, scor 3-1, în faţa unei echipe calificate la Campionatul European din 2011

Criză la noi, criză şi la greci! Pentru România şi la fotbal, şi la economie, pentru eleni, numai în conturi. Deoarece la fotbal se descurcă mult mai bine decât noi. Asta, în general. Calificaţi la turneul final Euro 2012, grecii au luat totuşi o bătaie cruntă de la tricolorii noştri. Scorul, 3-1, chiar reflectă realitatea din teren, unde, mai ales în repriza secundă, ne-am urcat peste adversari.
Balul l-a deschis Torje, cu un şut la colţul scurt, bâlbâit de portar. Grecii au dat semne de viaţa la lovitura liberă a lui Karagounis, pusă lângă vinclu, fără reacţie din partea lui Bălgrădean. După pauză, a început sarabanda schimbărilor şi a ocaziilor noastre. Şi elenii, şi noi am făcut o mulţime de modificări, care au balansat raportul de forţe clar în favoarea noastră.
Cristi Tănase a marcat al treilea euro-gol al toamnei, după reuşitele cu Maccabi şi Chiajna, un voleu la vinclu. Parcă pofta de atac abia se deschisese pentru noi. A urcat şi Goian în careu, într-o fază în care am şutat de trei ori la poartă. Peste puţine momente, Chipciu a înscris şi el în premieră, la naţională. Să revenim cu picioarele pe pământ: Grecia merge la Euro, e pe locul 8 în lume, pe când, de pe poziţia a 55-a, ne pregătim să schimbăm bateriile la telecomandă.

Goian, al şaptelea căpitan
Bălgrădean şi Ionuţ Neagu, debutanţi. Victor Piţurcă a mizat aseară, încă din start, pe doi jucători care nu mai evoluaseră pentru România. Portarul lui Dinamo, Bălgrădean, a tras mănuşile „tricolore" pentru prima dată în viaţă, iar mijlocaşul Oţelului, Ionuţ Neagu, s-a văzut şi el cu tricoul galben îmbrăcat, tot în premieră. Chipciu a marcat primul gol la naţională.

Dănuţ Lupu atacă selecţia lui Piţurcă. „Observ că la echipa naţională selecţia nu se face în funcţie de forma jucătorilor, ci în funcţie de febleţurile antrenorilor", a spus Lupu înaintea partidei.

Ştefan Radu, al doilea meci în 2011. Fundaşul lui Lazio a fost, în sfârşit, disponibil pentru echipa naţională. După ce s-a accidentat de atâtea ori chiar înainte să fie convocat, ex-dinamovistul a jucat, cu Grecia, titular. Ultimul meci al lui Ştefan Radu s-a întâmplat tot într-un amical, cu San Marino, în august, câştigat de noi cu 1-0.

Dorin Goian, căpitan. Stoperul de 30 de ani al României a purtat banderola de căpitan, în absenţa lui Răzvan Raţ, doar rezervă în amicalul cu Grecia. Goian a fost al şaptelea căpitan al României din acest an

Caseta meciului:

3-1

România: Bălgrădean - Papp, Găman (Chiricheş 62), Goian, Şt. Radu - Torje, I. Neagu, Pintilii (C. Lazăr 46), Tănase (Chipciu 66) - B. Stancu (Cociş 76) , Mazilu (M. Niculae 46). Selecţioner: Victor Piţurcă

Grecia: Kapino - Maniatis, Papastathopoulos (Papadopoulos 46), Malezas, Giannoulis - Makos (Fotakis 46), Tziolis (Salpingidis 78) - Karagounis - Kone (Theodoridis 64), Liberopoulos (Mitroglou 46), Charisteas (Samaras 46). Selecţioner: Fernando Santos

Goluri: Torje 17, Tănase 61, Chipciu / Karagounis 34

Stadion "Cashpoint" (Altach, Austria): 1.000

Arbitru: Tomas Gangl (Austria)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite