Româncele, nişte „fiare“: cum au speriat Danemarca şi ce ironie şi-a permis Cristina Neagu la final. Toate reacţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la Mondialul din 2015, tricolorele au învins la un gol gazda turneului (31-30), pentru a ajunge în semifinale, vineri, la Aarhus, nordicele au fost surclasate de o manieră incredibilă. La un moment dat, România a condus şi cu zece goluri pe tabelă.

„Adevărul“ v-a oferit aici filmul unui meci splendid făcut de România, iar victoria trimite echipa pregătită de Tomas Ryde la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în proporţie de 99%.

După terminarea jocului, Melinda Geiger, handbalista care a ratat turneul preolimpic din cauza unei accidentări, a avut prima reacţie pe Facebook.

„Vreau să felicit echipa României pentru o victorie categorică obţinută împotriva Danemarcei! Fetele noastre au sclipit din nou şi, se pare că danezele s-au cam obişnuit să piardă împotriva României pe teren propriu. Mă bucur enorm pentru buna mea prietenă şi colegă de cameră la echipa naţională, Eliza Buceschi, care deşi accidentată, a fost cea mai bună jucătoare a meciului, marcând 11 goluri. Toţi ca unul, orice ar fi, PENTRU ROMÂNIA!“, a scris sportiva legitimată la HCM Baia Mare.

Dedu, filosof

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), cel care a încercat să muşamalizeze un scandal uriaş de rasism printr-o postare pe Facebook, a vorbit în stilul său caracteristic pentru news.ro.

„O singură declaraţie am de făcut după acest meci minunat. Succesul fetelor e definit cam aşa: vis, muncă, modestie, bun simţ. Handbalul e sport naţional. N-am nimic de spus în plus. Vom vedea ce va fi sâmbătă, dacă noi batem Uruguay şi Danemarca va pierde cu Muntenegru, se închide totul, avem calificarea la Jocurile Olimpice“, a declarat Alexandru Dedu.

Brădeanu: „Le-am simţit fricoase“

Trimisul special al „Gazetei Sporturilor“ la Aarhus, Marian Ursescu, a stat de vorba cu românce, după succesul categoric de vineri seara.

Aurelia Brădeanu: „Am ştiut că o să câştigăm, am citit teamă în ochii lor de la început, de când am intrat pe teren. Le-am simţit fricoase, aşa că noi doar ne-am făcut jocul şi ne-am impus clar“.

Cristina Neagu: „Antrenorul lor a spus că or să câştige, dacă eu nu marchez zece goluri. Am marcat doar trei, dar România nu e Cristina Neagu şi e foarte bine ce s-a întâmplat! Au stat două-trei jucătoare la mine, iar colegele mele au avut spaţiu să marcheze!“.

Eliza Buceschi: „E cel mai bun meci la naţională, de când am ajuns eu la lot. Ieri, nu credeam că o să joc, din cauza accidentării de la glezna dreaptă. N-am simţit dureri, ca prin minune, la începutul meciului. Cred că adrenalina m-a ajutat“.


   Fetele au compus un imn dedicat ţării. Versurile sunt emoţionante

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite