Am refuzat Chile şi Uruguay, şi jucăm cu Algeria. România a ajuns sparring-partener pentru o naţională africană, iar FRF a pierdut 300.000 de euro din cauza lui Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala lui Piţurcă a ajuns sparring-partnereul Algeriei
Naţionala lui Piţurcă a ajuns sparring-partnereul Algeriei

Federaţia Algeriană de Fotbal a anunţat că a ajuns la un acord cu Federaţia Română de Fotbal, pentru ca cele două naţionala să dispute un amical pe 4 iunie, la Geneva.

"Preşedintele Federaţiei Algeriene de Fotbal, Mohamed Raouraoua, a avut o întâlnire cu selecţionerul Vahid Halilhodzici şi membrii stafului tehnic pentru a examnia programul de pregătire în vederea Cupei Mondiale din 2014. Pe lângă meciul Algeria - Slovenia, în 5 martie, pe arena Mustapha Tchaker din Blida, federaţia algeriană a semnat un contract pentru organizarea unei partide amicale cu România, care va avea loc la 4 iunie 2014, la Geneva. De asemenea, continuă discuţiile pentru organizarea unui alt meci amical în Algeria, la 31 mai", a scris sie-ul federaţiei algeriene. 

Perfectarea acestui meci vine după ce FRF a refuzat o ofertă extrem de avantajoasă adusă de Gică Popescu, prin intermediul unui impresar sud-american. Aceasta prevedea două amicale puternice, cu Chile şi Uruguay, în condiţii financiare foarte bune: 300.000 bani pentru FRF şi plata tuturor cheltuielilor pentru o delegaţie de 40 de persoane. Turneul urma să ţină zece zile, deoarece Popescu ceruse ca naţionala să aibă 5 zile de acomodare în America de Sud, înaintea primului meci. 

Victor Piţurcă a declinat însă oferta, iar preşedintele Mircea Sandu, care putea lua o hotărâre prin prisma funcţiei pe care încă o deţine, a ignorat această problemă şi aşa am ajuns ca în loc de Suarez, Cavani, Alexis Sanchez ori Vidal să ne confruntăm cu Kadir, Mostefa sau Slimani.

La Cupa Mondială, Algeria se află în grupa H, cu Belgia, Rusia şi Coreea de Sud.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite