Sport

articolul anterior articolul urmator

România, ameninţată de un dezastru economic: „O să ne rugăm pentru o bucată de pâine!“

4
8 Apr 2020 06:19:08
Autor: Amir Kiarash
Valeriu Iftime, om de afaceri, crede că România se îndreaptă spre un dezastru de proporţii
Valeriu Iftime, om de afaceri, crede că România se îndreaptă spre un dezastru de proporţii

La doar o lună şi ceva de la implementarea unor restricţii draconice, în România sunt peste un milion de oameni care fie că se află în şomaj tehnic, fie că au fost înştiinţaţi că şi-au pierdut locurile de muncă.

Într-o tentativă disperată de a ţine pandemia de coronavirus sub control, Guvernul s-a hotărât ca toţi românii, indiferent de categoria de vârstă, să stea în case. Şi, deocamdată, lumea respectă izolarea. Doar că, pe măsură ce trec zilele, apare o situaţia tot mai gravă. Vorbim despre problema şomajului! Deja, avem un număr mare de oameni care stau acasă, ştiind că, oricum, după ridicarea restricţiilor, n-au unde să mai meargă. Asta deoarece, între timp, au fost disponibilizaţi.
 
Pentru aceşti oameni, ceilalţi „morţi“ ai coronavirusului, urmează un viitor crunt. Şi, atenţie, dacă la capitolul deceselor sunt trecuţi, deocamdată, ceva mai mult de 200 de oameni în România, bilanţul şomerilor a depăşit, în ceva mai mult de o lună, un milion de oameni. Tocmai de aceea, într-o intervenţie la Digi Sport, finanţatorul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, a tras un semnal puternic de alarmă.
 
Iftime a explicat că România combate, în aceste zile, pandemia de coronavirus, însă măsurile adoptate vor da naştere, inevitabil, la un dezastru economic.
 
Ce a spus Valeriu Iftime?
 
*Dacă nu suntem atenţi, o să avem o pandemie economică mai mare decat coronavirusul! La coronavirus stăm în casă şi ne ascundem sub pături, economic n-ai ce face, trebuie să te rogi la Dumnezeu să ai o bucată de pâine.
 
*Economia trebuie să funcţioneze în condiţii de maximă atenţie. Şi fotbalul poate funcţiona fără spectatori în condiţii de protecţie maximă.
 
Oamenii au nevoie de fotbal şi putem fi responsabili să protejăm loturile cu reguli clare de testare şi să începem competiţia fără spectatori.
 
*Am văzut ştirea din Germania (n.r. - Bayern şi Dortmund şi-au reluat deja antrenamentele). Fotbaliştii sunt tineri, puternici, ascultători, sunt haiduci, îi închizi în hotel pe toţi. 
 
*Să începem pe 15 mai (n.r. - campionatul Ligii I), să salvăm ce se mai poate salva, altfel intrăm în depresie, mă bag în izoletă şi gata!
 
CITEŞTE ŞI:
 
Marcel Puşcaş, discurs virulent la radio: „Suntem prostiţi! Încurajez lumea să iasă pe străzi!“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ioan Mihalache
8.04.2020, 09:50:38

Corect spus, dar ce ne facem cind avem o clasa politica care nu traeste in realitate si tot ne amageste cu aceste fonduri europene, iar unii cred ca acesti bani vor inlocui piinea. Asa e cind nu ai secerat in viata ta, nu stii cum se obtine piine, ii stii numai gustul.

+1 (3 voturi)
eugen dan
8.04.2020, 12:20:04

pe nea caisa asta il doare de fotbal nu de saracimea tarii pe care o invoca doar asa, tangential, el pierde bani ca nu topaie cu mingea fotbalistii si nu vin spectatorii (adica banii).

+5 (5 voturi)
Comunist Anti
8.04.2020, 13:16:45

eugen dan Exact !

+2 (2 voturi)
marin boy
8.04.2020, 19:23:08

- Campionatul este o acoperire perfecta pentru activitatea de spalare a banilor, pe care o practica ,,investitorii din fotbal" prin vanzarile si cumpararile de jucatori. In afara de asta, fotbalul este subventionat prin drepturile de televizare, adica abonatii retelelor de cablu platesc fotbalul chiar daca se uita la el sau nu, majoritatea nu.Ia sa vedeti cate echipe de fotbal ar ramane daca ar trebui sa se finanteze din bilete la stadion si din sistemul de tv. ,,platesti ca sa te uiti". Si asta e valabil pentru toate sporturile, pentru teatre, televiziuni etc.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările