România a avut Barcelona ei: imagini de la un meci în care românii i-au făcut pe turci să-şi smulgă părul din cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenirea fantastică a Barcelonei în returul cu PSG face, în continuare, ecouri în presa internaţională şi aminteşte de alte întâlniri memorabile în care o echipă aparent eliminată s-a calificat miraculos.

Barcelona – PSG, scor 6-1, după 0-4 în tur e cel mai tare come-back din istoria fotbalului. 

Totuşi, au fost şi alte formaţii care au izbutit întoarceri similare de scor, iar printre ele se află şi FC Braşov. Episodul a fost povestit de jurnalistul Alin Buzărin pe blogul său.

Ce s-a întâmplat?

Steagul Roşu Braşov ediţie 1974 a marcat trei goluri în doar patru minute!

Era 2 octombrie 1974, iar braşovenii primeau acasă pe Beşiktaş. În tur, la Istanbul, pe Inonu, turcii se impuseseră clar, cu 2-0, iar în returul de sub Tâmpa nu se întâmplase mai nimic notabil vreme de 86 de minute. Sigur, „stegarii“ dominaseră, dar nu era suficient pentru a trece în turul doi. În minutul 87, mijlocaşul Petre Cadar a prins un şut cu stângul de la vreo 18 metri şi a deschis scorul, iar cei peste 8.000 de spectatori care ticsiseră tribunele de pe „Tineretului“ începuseră să întrezărească măcar o victorie de palmares.

În minutul următor, vârful de atac Gheorghe Şerbănoiu (foto) a copiat parcă la indigo faza lui Cadar, marcând şi el cu stângul, de la marginea careului mare. Tribuna a luat efectiv foc, iar comentariul tv al lui Cristian Ţopescu a început să solicite imperativ calificarea. „Mai avem un minut, plus încă unul de prelungire. Hai, băieţi!“, îndemna el de la microfon.

În minutul 90, căpitanul Nicolae Pescaru a demarat pe dreapta şi a fost faultat. A executat lovitura liberă extrema stângă Csaba Gyorffi, la bătaie, în careu. Turcii au bâlbâit mingea, iar Gică Şerbănoiu s-a aruncat în alunecare şi a împins-o în poartă! 3-0 pentru Steagul, calificare istorică, obţinută în ultimele patru minute. Se spune că antrenorul turcilor, Metin Turel, atunci în vârstă de 39 de ani, astăzi un venerabil de 82, care a pregătit în cariera sa inclusiv reprezentativa Turciei, de ciudă, îşi smulgea la propriu părul din cap. Şi-a dat demisia de la Beşiktaş pe loc, atunci, în vestiar, la Braşov!

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI

CLICK AICI PENTRU A CITI, INTEGRAL, TEXTUL SCRIS DE ALIN BUZĂRIN

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite