România, campioană la bătutul în taste: Editorial despre fanii virtuali ai lui Popovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Popovici - 22 iun 2022 / FOTO Inquam Photos / Alex Nicodim

România s-a îndrăgostit, brusc, de înot, odată cu cele două medalii de aur cucerite de David Popovici, la 100 şi 200 de metri liber, la Mondialele de nataţie de la Budapesta.

Cu ocazia Europenelor de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), vom primi şi un răspuns important: câţi dintre fanii lui Popovici, care au „rupt“ tastatura, postând despre medaliile lui de la Mondiale, sunt dispuşi să se deplaseze până la Otopeni pentru a-l vedea în timpul concursului?

Referitor la acest subiect, jurnalistul Alin Buzărin a scris un editorial pentru „Gazeta Sporturilor“ din care redăm câteva fragmente:

*Noianul de moralişti online care au certat pe toată lumea că lui David Popovici nu i se acordă atenţia cuvenită, că ţara nu face destul, că televiziunile au ignorat complet prima dintre cele două finale câştigate la Budapesta, au acum prilejul să se revanşeze şi să arate cât sunt ei de sufletişti, de aderenţi la luminoasele valori ale sportului, de patrioţi necondiţionaţi.

*Spre weekendul următor, când sunt programate finalele, mulţi dintre moraliştii de tastatură probabil că se vor afla în imediata apropiere a apei, dar nu la Otopeni, ci prin cu totul alte părţi. De pildă la mare, pe şezlong, pe malul unui lac, în faţa grătarului sau la vreo piscină, cu o bere rece în faţă. Mediul e tot acvatic, iar starea noastră de agregare spirituală, tot fluidă. Apoi patrioţii online vor reveni acasă şi vor posta plini de aplomb şi de indignare că ratingurile au fost mici, că nu-l iubim suficient pe David şi, în general, că habar n-avem să ne preţuim valorile.

CLICK AICI PENTRU A CITI, INTEGRAL, TEXTUL SEMNAT DE ALIN BUZĂRIN

CITEŞTE ŞI:

David Popovici va face valuri la Europenele de la Otopeni: Cât costă să-l vezi din tribune

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite