România, compătimită: Cum a catalogat italianul Bergodi ce se întâmplă în campionatul intern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Bergodi, şocat că în Liga I se joacă, în continuare, fără arbitraj video
Cristiano Bergodi, şocat că în Liga I se joacă, în continuare, fără arbitraj video

Avem nişte structuri fotbalistice în care, mai nou, mandatele se obţin în aplauzele mulţimii, cu un singur candidat la alegeri. Din păcate, aşa se întâmplă într-o ţară în care competenţa şi rezultatele produse nu prea contează.

Liga I şi-a desemnat campioana, în weekend, CFR cucerind al 5-lea titlu la rând. Doar că, din păcate, acest triumf al clujenilor a fost „pătat“ de două greşeli de arbitraj, ambele în favoarea lor, comise în decurs de 24 de ore.

Mai întâi, a fost un ofsaid nesemnalizat la golul din care Voluntari a egalat FCSB (2-2), iar apoi situaţia s-a repetat la reuşita lui Boateng, de 1-0, în partida CFR Cluj – CS U Craiova (2-1). În ambele situaţii, au fost nişte ofsaid-uri la limită pentru care era nevoie de arbitraj video (VAR).

Vorbim despre o tehnologie care a fost testată, încă din 2016, în Cupa Olandei. Iar acum e implementată inclusiv în nişte ţări care nu spun nimic în fotbal. Nu şi în România, unde VAR-ul urmează să ajungă abia din această vară!

Văzând această situaţie, antrenorul celor de la Sepsi, Cristiano Bergodi, a pus punctul pe „i“, în dialog cu PlaySport, catalogând Liga I drept o competiţie „preistorică“.

Ce a spus Cristiano Bergodi?

*CFR Cluj merită pe deplin acest titlu, a demonstrat-o şi în partida cu Craiova, pentru care era greu să-şi revină aşa repede după două înfrângeri dureroase. Clujul a avut un avans mare în campionat, diferenţă de şapte puncte faţă de FCSB la intrarea în play-out, dar a înregistrat fluctuaţii, care au reaprins neaşteptat în final calculele pentru primul loc. Dacă FCSB nu se împiedica la Voluntari, am fi avut o ultimă etapă frumoasă. Dar clasamentul spune întotdeauna adevărul.

*Sigur, au fost două goluri neregulamentare, care n-ar trebui însă să pună la îndoială succesul lui CFR, o echipă mai solidă, mai constantă. Dar Liga I e în era preistorică fără VAR. Nu se mai poate juca fotbal fără utuilizarea acestui sistem.

De când a apărut VAR în lume, în meciurile oficiale

An Competiţie

2016 Cupa Olandei

2016 Mondialul Cluburilor

2017 Major League Soccer

2017 Cupa Confederaţiilor

2017 Bundesliga, Serie A

2018 Cupa Mondială, La Liga, Cupa Angliei, Cupa Ligii Franţei

2019 Premier League, Liga Campionilor (fazele eliminatorii)

Ce campionate obscure au deja VAR

*Egipt

*Slovacia

*Maroc

*Qatar

*Arabia Saudită

*Thailanda

*Emirate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite