România, în competiţia săracilor: FCSB, Craiova şi Sepsi şi-au aflat adversarele din Conference League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a creat un haos atât de mare la FCSB, încât această echipă n-a mai fost în grupele unei competiţii europene de patru ani
Gigi Becali a creat un haos atât de mare la FCSB, încât această echipă n-a mai fost în grupele unei competiţii europene de patru ani

Au trecut opt ani de când o echipă românească a fost în grupele Ligii Campionilor. Şi, având în vedere că nici în a doua competiţie intercluburi, Liga Europa, nu prea am făcut faţă, exceptând calificările CFR-ului din ultimele două stagiuni, UEFA ne-a trimis printre „liliputanii“ Europei.

La scurt timp după ce CFR Cluj şi-a aflat posibilul traseu european, după cum „Adevărul“ a scris aici, au început emoţiile tragerii la sorţi pentru restul reprezentantelor României, în noul sezon european.

Doar că, dacă CFR are, deocamdată, speranţe la o participare în grupele Ligii Campionilor, FCSB, Craiova şi Sepsi se vor bate pentru grupele Conference League. Vorbim despre o competiţie nou-înfiinţată de UEFA, în speranţa că şi echipele mai mici vor avea o şansă aici. Şi, când ne uităm la primele adversarele ale cluburilor româneşti, ne dăm seama unde am ajuns: în lumea a 4-a a fotbalului!

*FCSB va întâlni Shakhter Karagandy (Kazahstan). Vicecampioana Ligii I va juca meciul-tur pe teren propriu.

*Craiova se va duela cu învingătoarea meciului Laci (Albania) - Podgorica (Muntenegru) din turul I preliminar. Oltenii vor juca prima manşă acasă. 

*Sepsi, debutantă în Europa, va întâlni învingătoarea duelului Spartak Trnava (Slovacia) - Mosta FC (Malta) din turul I preliminar. Sepsi va disputa partida-tur, în deplasare.

Partidele din turul I preliminar sunt programate pentru 8 şi 15 iulie.

Meciurile din turul II preliminar, fază în care intră echipele româneşti, sunt programate pentru 22 şi 29 iulie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite