Dacă Neagu nu e, nimic nu e! România, debut cu stângul la Campionatul European de handbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
handbal

Naţionala feminină de handbal a fost învinsă, joi, la Kolding, de reprezentativa Germaniei, 22-19 (13-10), în meciul de deschidere al turneului final Danemarca, disputat în grupa D.

"Nu sunt robot, am şi eu nevoie de antrenamente şi de meciuri ca să ajung la o formă foarte bună. Aşa că România trebuie să se bazeze, în primul rând, pe o echipă închegată la acest Campionat European şi nu pe mine", spunea Cristina Neagu, în urmă cu 2 săptămâni, iar cuvintele ei au răsunat ca o premoniţie în urechile suporterilor echipei naţionale pe tot parcursul întâlnirii cu Germania. Joi seara, căpitanul României a fost de nerecunoscut, a terminat meciul cu doar 4 goluri (2 din aruncări de la 7 metri) din 14 aruncări (procentaj 29%), iar cum echipa nu a reuşit să îi suplinească ziua slabă, eşecul a venit logic. 

România a început dezastruos partida şi s-a văzut condusă cu 4-0 (minutul 7) şi 7-1 (10). A venit imediat un timp de odihnă cerut de selecţioner şi jocul fetelor noastre s-a mai reglat puţin. Tricolorele şi-au revenit uşor, dar nu s-au putut apropia la mai mult de două goluri, 7-9 (minutul 20), 8-10 (22), 9-11 (25) şi 10-12 (30). Prima repriză s-a terminat cu un ecart de 3 lungimi, 10-13, după un gol validat în urma arbitrajului video, şi în care Neagu s-a făcut remarcată printr-o lipsă de eficacitate fără precedent. Cristina a ratat din toate poziţiile, inclusiv o lovitură de la 7 metri, şi a încheiat prima jumătate a meciului cu o singură reuşită pe tabela de marcaj.

Germania a început partea secundă cu gol, însă România a înscris de patru ori la rând şi a egalat pentru prima dată de la începutul partidei, 14-14 (36). S-a mers cap a cap până la 16-16 (43), după care româncele au lăsat impresia că ş-au pierdut luciditate. Germania a profitat de trei eliminări în tabăra noastră, la care s-au adăugat multe greşeli neforţate, şi a refăcut avantajul de 4 goluri, 16-20 (51). Degeaba Dumanska a făcut minuni între buturi, portarul nostru a parat inclusiv două lovituri de la 7 metri, pentru că ineficienţa din atac a făcut diferenţa. 

S-a încheiat 19-22, iar România nu mai are dreptul la paşi greşiţi, dacă vrea să ajungă în semifinalele competiţiei.

Marcatoarele României au fost Neagu 4 goluri, Buceschi 3, Laslo 3, Ostase 3, Subţirică Iovănescu 2, Dincă 1, A. Popa 1, Seraficeanu 1, Iuganu 1.

Citeşte şi: Handbalistele rămân optimiste după eşecul cu Germania: "Privim spre victoria din următorul meci"

Din lotul tricolor au absentat Laura Moisă, carantinată în Danemarca după testare pozitivă, şi Denisa Dedu, colega sa de cameră, neinclusă între cele 16 jucătoare până la primirea celui de-al doilea rezultat al testării. Crina Pintea nici nu a făcut deplasarea, fiind testată pozitiv înaintea plecării din ţară.

Germania a evoluat fără antrenorul principal Henk Groener pe bancă, având şi acesta test pozitiv şi nefiind prezent de la începutul competiţiei în Danemarca.

Tot astăzi, dar de la ora 21:30, se va juca şi celălalt meci din grupă, dintre Norvegia şi Polonia.

Următorul meci al României va fi sâmbătă, ora 17.00, cu Polonia. 

Euro 2020, Danemarca

Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia

Grupa D: Romania, Norvegia, Germania, Polonia

*primele trei clasate vor avansa în cele două grupe principale (A cu B şi C cu D), apoi, primele două locuri din fiecare serie vor juca în semifinale. 

Programul României la Campionatul European

România - Germania 19-22

*Sâmbătă, ora 17.00: Polonia - România

*Luni, ora 21.30: România - Norvegia

*toate meciurile României vor fi transmise în direct de Digi Sport, Telekom Sport şi LookSport+.

Lotul României

*Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Iulia Dumanska (Podravka), Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa)

*Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

*Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)

*Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur)

*Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa)

*Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti)

*Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur)

Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu şi Fort Mauri Jaume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite