România, făcută de râs de Ilie Năstase: titlu dur în presa britanică, după cele întâmplate la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nastase

Căpitanul-nejucător al României a „reuşit“ să păteze sportul-alb, recunoscut pentru eleganţă, prin comportamentul său sub orice critică. Ecourile evenimentelor de sâmbătă fac acum înconjurul lumii.

„Adevărul“ a scris aici despre comportamentul de ghiolban al lui Ilie Năstase în prima zi a barajului România - Marea Britanie la Fed Cup.

Scandalul provocat de fostul lider mondial a ajuns în presa internaţională, iar tabloidul „Daily Mail“ a abordat subiectul cu următorul titlu: „Shame, set, match“ (n.r. - ruşine, set, meci).

„Campioana britanică Johanna Konta a izbucnit în lacrim în această după amiază, în timpul confruntării din Fed Cup, după ce a fost abuzată verbal de către căpitanul României, Iliei Năstase, în faţa unei arene pline. Meciul împotriva Soranei Cârstea a fost suspendat dramatic, după ce Năstase le-a înjurat atât pe Konta, cât şi pe căpitanul britanic, Anne Keothavong, în timpul setului secund“, a scris sursa citată, preluată de Digi Sport.

Federaţia Română de Tenis (FRT) s-a aliat cu Ilie Năstase, deşi atitudinea nesportivă a acestuia a lăsat echipa de Fed Cup fără căpitan-nejucător, „Nasty“ fiind suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

„Când suntem o naţiune mai mică, în opinia lor trebuie să plecăm capul. Din păcate pentru ei, noi nu vom pleca capul şi vom lupta mai departe, să câştigăm. Arbitrul principal aşa mi-a zis, că domnul Năstase ar fi zis ceva când a ieţit de pe teren“, a declarat preşedintele FRT, George Cosac.

Potrivit jurnaliştilor britanici, Năstase le-a catalogat pe Konta şi pe Keothavong drept „Fucking bitches“ (n.r. - curve nenorocite), în timp ce arbitrul a fost înjurat cu apelativul „Fucking asshole“.

Alte reacţii din presa internaţională

Dolce Sport a făcut o selecţie a reacţiilor apărute după scandalul de astăzi din Mamaia.

„The Guardian“: Ilie Năstase provoacă haos în Fed Cup cu o izbucnire nervoasă la întâlnirea România - Marea Britanie. Căpitanul nejucător al României a provocat întreruperea întâlnirii României cu Marea Britanie, sâmbătă, după o tiradă de cuvinte urâte, el fiind escortat în afara terenului şi lăsând-o pe Johanna Konta vizibil afectată. Când Konta conducea în faţa Soranei C\rstea cu 6-2, 1-2 în al doilea meci de la Constanţa, Năstase s-a implicat într-o dispută legată de gălăgia din public. El i-ar fi spus arbitrului: «What’s your f.....g problem?» (n.r. - care e problema ta?). Apoi, a părut să le numească pe Anne Keothavong şi Konta «f.....g bitches».

„The Telegraph“: Tiradă de înjurături a lui Ilie Năstase către starurile britanice, în timpul confruntării de Fed Cup. Întâlnirea Marii Britanii cu România a fost întreruptă în mod senzaţional după ce căpitanul Ilie Năstase a fost dat afară de pe teren.

„Daily Mail“: Shame, set and match. Năstase devine «nasty»: Konta în lacrimi după ce căpitanul echipei României a făcut-o ţf****** b****ţ şi l-a înjurat pe arbitrul de scaun, provocând haos...la câteva ore după ce a avut o ieşire nervoasă faţă de o jurnalistă în legătură că remarcile sale rasiste despre copilul Serenei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite