România fascinantă, ţara tuturor posibilităţilor: Cazul şocant al meciului FCSB – CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali, revoltat
Gigi Becali, revoltat

Gigi Becali spune, de obicei, multe lucruri ilogice, însă, de această dată, are dreptate. Pentru că „finala“ campionatului, FCSB – CFR Cluj se va juca, la Buzău, deşi în Capitală avem mai multe stadioane.

La data de 22 mai (ora 20.30), în ultima etapă din play-off, e programt meciul FCSB – CFR Cluj. Care, în funcţie de rezultatele de până atunci, poate fi decisiv pentru soarta titlului. În mod normal, partida ar fi trebuit să se joace pe Arena Naţională. Doar că această variantă a picat din start, pentru că administratorii stadionului au închiriat întreg complexul, începând cu data de 16 mai, pentru festivalul Saga. Care se va desfăşura în weekend-ul 3-5 iunie. Pregătirile trebuie însă făcute din timp, la un asemenea festival muzical. Aşa că, cel puţin în privinţa Arenei Naţionale, există o explicaţie logică pentru că acest stadion nu poate fi luat în calcul pentru partida FCSB – CFR Cluj.

În schimb, e şocant că, tot în Bucureşti, avem stadioanele „Arcul de Triumf“, plus cele din Ghencea şi Giuleşti, însă FCSB – CFR Cluj se va juca... la Buzău! Prima arenă e considerată casa rugby-ului, iar în Giuleşti n-au vrut să joace cei de la FCSB, temându-se de o reacţie ostilă a fanilor rapidişti care ar fi venit la confruntarea cu CFR. În schimb, stadionul din Ghencea n-a putut găzdui duelul FCSB – CFR Cluj, pur şi simplu, pentru că administratorii arenei se află în război cu clubul patronat de Gigi Becali! Şi, în contul acestei dispute, au refuzat vreo 46.000 de euro, suma oferită de FCSB pentru închirierea stadionului. Atenţie: vorbim despre bani care ar fi ajuns la bugetul statului!

„Dosar penal pentru abuz în serviciu“

Văzând această situaţie, Gigi Becali a avut o intervenţie la postul Pro Arena, fostul sport.ro, în care s-a arătat indignat că FCSB a fost gonită din Bucureşti.

„Eu am trimis ofertă de 46.000 de euro, cu executor judecătoresc. Motivul lor e că n-au grilă de închirere. Găseşti un procuror care face dosar penal şi se duce în instanţă. E clar că e abuz în serviciu, din moment ce toată lumea a vorbit despre asta. Mergem la Buzău, deja s-au făcut lucrările de gazon. Facem stadioane pentru fotbal, dar când avem o finală de campionat, la care ar veni 100.000 de oameni, ei vor să jucăm la Buzău, cu 15.000 de oameni în tribune. Numai în România se poate aşa ceva. Nicăieri pe globul pământesc, nici în ţările africane o asemenea anomalie nu se poate întâmpla“, a spus Becali.

Dragomir

„Strigător la cer“

Până şi Dumitru Dragomir (foto), din postura de om neutru în această poveste, s-a arătat şocat de ce s-a întâmplat din cauza unor ambiţii personale.

„Mi se pare strigător la cer faptul că FCSB nu poate juca ultimul meci din campionat în Bucureşti. E incredibil ca o echipă bucureşteană, indiferent că e patronată de Becali sau de cine o fi, să nu poată disputa finala campionatului în Capitală. Eu, dacă eram preşedintele Ligii, nici nu discutam, indiferent de riscurile care ar fi existat, aş fi făcut tot posibilul ca meciul FCSB - CFR Cluj să se dispute pe stadionul Steaua“, a spus fostul şef al Ligii, la Orange Sport.

Ironia sorţii

Paradoxal, Voluntari – FCSB (sâmbătă, ora 21.00) se va juca pe Arena Naţională, pentru că formaţia gazdă are stadionul indisponibil, din cauză că a început schimbarea gazonului. Va fi ultima partidă de fotbal din actuala stagiune pe Arena Naţională.

Liga I, play-off, etapa a VIII-a

Farul – Voluntari 1-1

FC Argeş – CFR Cluj 0-6

CS U Craiova – FCSB 0-1

Clasament

1. CFR Cluj 54 de puncte

2. FCSB 52p

3. CS U Craiova 45p

4. Voluntari 31p

5. Farul 29p

6. FC Argeş 27p

*Locul 1 participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 în preliminariile Conference League.

*Locul 3 va juca baraj cu câştigătoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

Liga I, play-out, etapa a VIII-a

Gaz Metan – Clinceni 4-3

Botoşani – Dinamo 2-3

UTA – Mioveni 1-0

Sepsi – Chindia 2-1

Rapid - „U“ Craiova 2-3

Clasament

1. Rapid 39p

2. Sepsi 39p

3. Botoşani 38p

4. „U“ Craiova 34p

5. UTA 32p

6. Mioveni 28p

7. Chindia 23p

8. Dinamo 22p

9. Clinceni -11p*

10. Gaz Metan -38p*

*Clinceni a pierdut 18 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 42 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. Locurile 7 şi 8 joacă baraj de menţinere / promovare cu locurile 3 şi 4 din liga a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite