România, faţă în faţă cu dezastrul pierderii Euro 2020: Prima reacţie oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu şi colegii săi de la naţională au ratat calificarea la turneul final
Nicolae Stanciu şi colegii săi de la naţională au ratat calificarea la turneul final

E tot mai clar că, în contextul pandemiei de coronavirus, desfăşurarea turneului final în 12 oraşe europene diferite e, de fapt, o utopie. Oficialii români văd însă lucrurile altfel.

România a ratat calificarea pentru Euro 2020 şi, inclusiv din acest motiv, dacă UEFA va decide micşorarea numărului de oraşe-gazde, Bucureştiul are şanse mari să fie tăiat de pe listă.

Această posibilitate ca turneul final să-şi modifice formatul de desfăşurare, în contextul pandemiei, există deja de mai mult timp. Acum, ideea a fost reluată într-un articol publicat de „Le Parisien“. Autorităţile din România speră însă, în continuare, ca Europeanul de anul viitor - a fost reprogramat pentru 11 iunie - 11 iulie - să ajungă, totuşi, şi în Capitală.

Tocmai de aceea, în contextul ultimelor zvonuri potrivit cărora Bucureştiul ar urma să piardă găzduirea celor patru partide din turneul final, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut o postare pe Facebook.

Ce a scris Ionuţ Stroe?

*Chiar şi în condiţiile de astăzi, EURO2020 poate fi un succes în România, pentru că mare parte din acest eveniment este deja organizat. Noi suntem în grafic cu toate pregătirile. 

*Nu există un asemenea scenariu, în care EURO2020 să se desfăşoare într-o singură ţară. Sunt simple speculaţii care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială. Gândiţi-vă că în acest moment ar fi foarte greu să modifici conceptul EURO2020 peste noapte. Pentru noi ar fi complet surprinzător un asemenea scenariu, dacă nu chiar dezamăgitor, pentru că noi, ca şi celelalte ţări, cred, am muncit foarte mult, cel puţin în ultima perioadă, pentru a fi gazde bune şi pentru a beneficia de pe urma investiţiilor făcute.

*Să nu uităm că există şi o componentă sportivă, şi una economică, şi una de prestigiu pentru fiecare ţară angajată şi implicit pentru România.

Euro 2020 la Bucureşti

*13 iunie: Austria - Georgia / Macedonia de Nord

*17 iunie: Ucraina - Georgia / Macedonia de Nord

*21 iunie: Ucraina - Austria

*28 iunie: Locul 1 grupa F - Locul 3 grupa A/B/C

*Primele trei meciuri sunt din grupa C, iar ultimul din optimi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite