România „fierbe“: S-a stabilit ordinea meciurilor cu Italia! Ce spun fetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu, căpitan România
Monica Niculescu, căpitan România

Fără Simona Halep (3 WTA), care a preferat să joace la Stuttgart (19-25 aprilie), tricolorele vor avea un weekend de foc, la Cluj, în barajul de menţinere în Grupa Mondială, la „Billie Jean King Cup“.

România revine în competiţia în care, în 2019, a avansat până în semifinale. Atunci, la Rouen, fetele au cedat, dramatic, în faţa Franţei, scor 3-2. 

Acum, la Cluj, miza va fi mai mică, însă misiunea tricolorelor se anunţă a fi extrem de dificilă, în condiţiile în care căpitanul Monica Niculescu a rămas fără unele dintre cele mai bune sportive pasibile de o convocare. Vorbim despre Simona Halep, Patricia Ţig, Irina Begu sau Ana Bogdan.

În aceste condiţii, cele două loturi arată aşa:

ROMÂNIA

Irina Bara (132 WTA)

Mihaela Buzărnescu (137 WTA)

Gabriela Ruse (166 WTA)

Monica Niculescu (173 WTA)

ITALIA

Martina Trevisan (99 WTA)

Jasmine Paolini (104 WTA)

Elisabetta Cocciaretto (111 WTA)

Giulia Gatto-Monticone (169 WTA)

Bianca Turati (259 WTA)

Iar după tragerea la sorţi de astăzi, s-a stabilit ordinea partidelor din weekend:

Vineri

*Irina Bara - Elisabetta Cocciaretto, ora 15.30

*Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan, ora 17.30

Sâmbătă

*Irina Bara - Martina Trevisan, ora 14.00

*Mihaela Buzărnescu - Elisabetta Cocciaretto, ora 16.00

*Niculescu / Ruse - Paolini / Gatto-Monticone, ora 18.00

Digi Sport 2 va trasmite meciurile. Învingătoarea se decide după sistemul de cea mai bună echipă după cinci partide.

Niciodată nu cred că s-a mai întâmplat să avem doar patru jucătoare în lot. Sunt însă patru fete dornice să câştige, să arate României că se poate.  Monica Niculescu căpitan România      

Ce au spus româncele?

*Mihaela Buzărnescu: Mă bucur foarte mult că Monica (n.r. - Monica Niculescu) e alături de noi şi din această calitate (n.r. - căpitan). Am primit un mail cu convocarea şi am citit de 4-5 ori mailul ca să fiu sigură şi, până la urmă, am sunat-o şi mi-a confirmat şi am fost extrem de încântată. E foarte experimentată, ca jucătoare, suntem din această generaţie şi sunt sigură că ne va sfătui cel mai bine pentru a evolua foarte bine. Moni ştie foarte bine ce să ne spună, în orice moment.  Nu cred că ar fi fost o problemă cu orice alt căpitan. Mă bucur mult că Monica a acceptat această provocare. N-a fost uşor pentru mine să schimb continentul (n.r. - a jucat la Bogota, acum câteva zile), fus orar, dar e  o obişnuiţă deja. Anul acesta, am schimbat de 5-6 ori continentele. Mă bucur că am ajuns la Cluj, că am reuşit să mă antrenez, să mă odihnesc şi să fiu pregătită pentru meciul cu Italia. Mă simt bine, m-am odihnit şi m-am adaptat foarte repede cu suprafaţa. Sunt OK, sunt gata şi voi da tot ce pot până la ultima minge.

*Gabriela Ruse: Nu mă aşteptam să fiu convocată, pentru că ştiam că va veni Simona (n.r. - Halep). Mi-a părut rău însă, când am auzit de accidentarea ei şi sper să revină cât mai repede în circuit. Evident că m-am bucurat pentru convocarea mea şi sper să jucăm bine şi câştigăm. Prima zi a fost mai grea, pentru că am venit de pe zgură. Dar, apoi, totul a decurs bine, am avut o săptămână de pregătire foarte bună. Suntem pregătite de luptă! Sunt foarte naţionalistă, îmi iubesc foarte mult ţara şi mereu a fost foarte important pentru mine să joc pentru România, chiar de la juniori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite