România i-a scos pe ucraineni din sărite: Incident la ultimul meci Euro 2020, găzduit de Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Şevcenko, selecţioner Ucraina
Andrei Şevcenko, selecţioner Ucraina

Partida Ucraina - Austria, scor 0-1, găzduită, luni, de „Arena Naţională“, a fost precedată de o poveste ajunsă, ulterior, pe Facebook. Şi care a declanşat o reacţie din partea autorităţilor ucrainene.

Naţionala pregătită de Andrei Şevcenko a fost una susţinută puternic de fanii români, care au asistat la cele două partide ale Ucrainei de pe „Arena Naţională“: 2-1 cu Macedonia de Nord şi 0-1 cu Austria.

Din păcate, ultima întâlnire i-a enervat pe ucraineni! Din două motive. Pe lângă scorul final, care a trimis naţionala lor pe locul 3 în grupa C - depinde de rezultatele altor grupe pentru a afla dacă va merge în 16-imi - întâlnirea cu Austria a fost precedată de un incident nefericit. Potrivit gsp.ro, doi suporteri ucraineni au fost opriţi de jandarmi, la intrarea pe stadion, pentru că au avut asupra lor un steag pe care scria „Crimeea e Ucraina“. Cei doi bărbaţi au fost nevoiţi să lase acel steag la garderobă. Povestea a ajuns pe Facebook, iar un suporter ucrainean a notificat Ministerul de Externe. Care, la rândul său, a luat legătura cu Ambasada Ucrainei în România.

„Ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, a contactat Ambasada Ucrainei în România pentru a lua legătura cu partea română şi a clarifica situaţia“, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko, potrivit gsp.ro. Acest site a luat deja legătura cu Jandarmeria, pentru a afla de ce steagul suporterilor ucraineni a fost interzis pe „Arena Naţională“.

„Regulile privind accesul pe stadion au fost stabilite de către organizator, care a interzis afişarea de bannere sau steaguri cu mesaje politice sau care incită la discriminare ori ură naţională. Unul dintre suporterii ucraineni avea un steag pe care era un mesaj în limba engleză şi o hartă. Având în vedere că mesajul nu respecta regulile stabilite şi aduse la cunoştinţa spectatorilor la momentul cumpărării biletelor, a fost depozitat de către voluntari în locurile special amenajate şi înapoiat suporterului la încheierea meciului“, a fost poziţia oficială a Jandarmeriei.

La fel s-a întâmplat şi la Supercupa României, la handbal masculin

Nu e prima dată când autorităţile din România fac exces de zel, înaintea unor evenimente sportive. „Adevărul“ a scris aici, cum steagul Iranului a fost confiscat de nişte jandarmi, înaintea Supercupei României, la handbal masculin, în 2016.

Atunci, contactat de „Adevărul“, preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, şi-a cerut scuze pentru acest incident. „E regretabil ce s-a întâmplat. Din păcate, sunt nişte oameni fără pregătire care nu fac diferenţierea între steagul ISIS şi cel al Maltei, Gibraltar sau al Iranului. Chiar îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat“, a declarat Dedu.

CITEŞTE ŞI:

Bucureştiul, ultimul loc pe harta Euro 2020: Până şi Baku ne-a depăşit!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite