România înfruntă Italia fără Halep: S-a anunţat unde se vor juca meciurile din Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Segărceanu (stânga) nu o va avea pe Simona Halep în echipă nici în acest an
Florin Segărceanu (stânga) nu o va avea pe Simona Halep în echipă nici în acest an

Pentru al doilea an la rând, fostul lider WTA renunţă la competiţia rezervată echipelor naţionale, la feminin, stabilindu-şi alte priorităţi.

Cu Simona Halep în echipă, România a fost învinsă, în 2019, în semifinalele Fed Cup, după un weekend cu meciuri fabuloase, la Rouen. Atunci, „Simo“ a jucat şi la simplu, dar şi la dublu, însă, în ciuda eforturilor sale, tricolorele au pierdut cu 2-3.

După această confruntare cu Franţa, Halep a renunţat la echipa de Fed Cup şi, după cum a anunţat căpitanul-nejucător, Florin Segărceanu, constănţeanca nu va reveni în lot nici în 2021 pentru meciurile cu Italia. Cele două echipe se vor întâlni, la Cluj, la 16 şi 17 aprilie, în play-off-ul Grupei Mondiale.

„Nu vom conta pe Simona. Anul acesta, vrea să se concentreze pe Jocurile Olimpice, care înseamnă pentru ea ceva extraordinar. Vrea să-şi facă programul cu perioade de pregătire, pentru Grand Slam-uri şi Jocurile Olimpice“, a spus Segărceanu pentru Digi Sport.

Ce a anunţat Federaţia Română de Tenis?

Federaţia Română de Tenis anunţă locul de desfăşurare a întâlnirii din Billie Jean King Cup by BNP Paribas (noul nume sub care se desfăşoară Fed Cup by BNP Paribas) dintre România şi Italia, din 16 şi 17 aprilie 2021, contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale.

Astfel, pentru acest meci echipa României revine în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea care a găzduit, până acum, alte importante întâlniri ale echipei noastre de Fed Cup, în 2016, cu Cehia şi Germania, în 2018, cu Canada şi Elveţia, şi, în 2020, cu Rusia.

Această întâlnire cu Italia a fost programată, iniţial, în 17 şi 18 aprilie 2020, dar în actualul context al Pandemiei de Coronavirus COVID-19, s-a decis reprogramarea ei.

Echipa care va câştiga această întâlnire va juca în continuare în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup by BNP Paribas.

Municipiul Cluj-Napoca a reprezentat, în ultimii ani, „Acasă“, pentru echipele naţionale de tenis ale României, iar primarul Emil Boc are un mesaj pentru fetele noastre: „Le aşteptăm din nou „acasă”, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe fetele extraordinare din echipa de FedCup a României. Va fi pentru a 6-a oară în ultimii 5 ani când găzduim această competiţie de nivel înalt, acum sub numele Billie Jean King Cup. Ne pregătim, aşadar, de noi meciuri de tenis memorabile la Cluj şi sperăm să putem susţine naţionala cu toată forţa noastră chiar din tribune! Hai România!!“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite