România, într-o situaţie ruşinoasă: Naţionala Uruguay-ului a refuzat să vină la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby
Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby

Din cauza situaţiei epidemiologice, România a devenit o destinaţie de evitat pentru cetăţenii altor state. Cel puţin, pentru moment.

La începutul lunii, oficialii Statelor Unite au publicat un comuicat prin care şi-au avertizat cetăţenii să nu mai facă deplasări în România din cauza epidemiei de COVID-19. Mai mult, ambasada SUA din Bucureşti şi-a redus drastic programul cu publicul, anunţând că a anulat interviurile pentru acordarea vizelor cu excepţia unor cazuri de urgenţă.

Acum, şi sportul românesc s-a lovit de refuzul străinilor de a veni la noi. Concret, meciul test dintre România şi Uruguay, care ar fi trebuit să aibă loc pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf“, la data de 6 noiembrie, a fost mutat...în Italia, la Verona! Această confruntare va avea loc acum la data de 7 noiembrie, de la ora 15.00, ora României, pe stadionul „Payanini Center“.

Ce a anunţat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby?

*Din cauza situaţiei sanitare existente în România, în aceste zile, Los Teros (n.r. - porecla naţionalei din Uruguay) au solicitat disputarea meciului într-o locaţie care să fie cât mai sigură pentru sănătatea jucătorilor în contextul pandemic actual.

*Deşi nu ne place, înţelegem pe deplin decizia celor de la Uruguay de a nu dori să joace în România pentru că, dacă ne uităm pe ultimele statistici legate de evoluţia pandemiei, suntem pe locul 1 în Europa la decese şi infectări. 

*E o realitate care poate descuraja pe oricine, de aceea, am acceptat propunerea de a juca pe teren neutru, într-o ţară care, în acest moment, controlează foarte bine situaţia legată de SARS-CoV-2. 

*Vedem zi de zi ce se întâmplă lângă noi, cu prietenii şi cunoscuţii noştri, vedem presiunea care e pe sistemul medical. Trebuie să fim solidari şi să încercăm ca toţi, prin eforturile noastre unite, să oprim această pandemie. 

*Din păcate, şi sportul plăteşte un preţ destul de mare, iar în acest moment acest preţ e disputarea meciurilor fără spectatori. Pentru Stejari, pentru orice sportiv de altfel, ar fi însemnat enorm suportul publicului, al fanilor, însă rămânem cu gândul la acea atmosferă superbă din meciul cu Argentina şi sperăm să-i putem avea lângă noi pe fanii noştri, cât mai repede.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite