România a învins Portugalia după o repriză secundă bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de rugby a României s-a revanșat în fața Portugaliei pentru eșecul suferit anul trecut (17-24).  ”Stejarii” s-au impus cu 15-7, ”suflându-le” lusitanilor și punctul bonus defensiv. Sâmbăta viitoare, tot la București, naționala va întâlni Ucraina.

Pe o vreme friguroasă și un teren care a fost degajat de zăpadă într-un timp record – de la 7 la 12.00, în această dimineață -, echipa de rugby a României a început partida cu lusitanii în forță. Un balon trimis cu piciorul, ”a suivre”, a fost recepționat de aripa Mădălin Lemnaru, care a scăpat singur și a marcat un eseu spectaculos. Dănuț Dumbravă a ratat transformarea astfel că naționala a avut 5-0 după opt minute.

În continuare, lusitanii au fost mult mai pragmatici, ei folosind eficient jocul cu piciorul, unul recomandat pentru un teren greu – balonul alunecos nu permitea un bun control pentru jocul la mână. Așa se explică și faptul că până la pauză, Portugalia a fost mai prezentă în jumătatea noastră de teren, având două-trei ocazii de eseu. Oaspeții au fructificat una dintre ele, prin Antonio Aguilar, iar încercarea lor a fost transformată de Pedro Leal (min. 28).

Conduși cu 5-7, ”stejarii” au revenit de la vestiare deciși să joace altceva și să obțină victoria. Jucând cu inima, susținuți deseori frenetic de o mie de spectatori care au înfruntat gerul pentru a fi alături de ei, oamenii lui Harry Dumitraș au dominat repriza și au reușit un nou eseu prin debutantul Andrei Ursache (min. 65). Florin Vlaicu a transformat, iar în ultimul minut a reușit și o penalitate. România a câștigat cu 15-7, iar Portugalia n-a luat nici măcar punctul bonus defensiv.

Celălalt meci programat astăzi, Ucraina – Georgia, a fost amânat pentru 9 iunie – și țara aflată la răsărit de România este atinsă de un val de frig. Sâmbăta viitoare sunt programate meciurile Spania - Georgia, Portugalia - Rusia și România - Ucraina.

Clasament la zi (ediția 2011/2012):
1. GEORGIA    22 puncte (5 meciuri)

2. ROMÂNIA    20 puncte (6 meciuri)
3. Portugalia    14 puncte (6 meciuri)
4. Rusia    11 puncte (5 meciuri)
5. Spania    10 puncte (5 meciuri)
6. Ucraina     0 puncte (5 meciuri)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite