România îşi susţine „tigroaicele“: CSM întâlneşte cea mai bună echipă a Europei în sferturile Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Curea
Iulia Curea

Bucureştencele au, diseară (ora 19.00, Digi Sport, Telekom Sport), o ultima şansă de a salva un întreg sezon în care, deşi au cheltuit din bani publici cu nemiluita, rezultatele au lipsit cu desăvărşire.

CSM Bucureşti se apropie de finalul unui sezon în care e greu de crezut că lucrurile ar fi putut decurge mai prost decât atât!

Titlul de campioană e aproape pierdut pe plan intern, fiind nevoie de un miracol pentru ca SCM Râmnicu Vâlcea să fie depăşită cu şapte runde înainte de final. Apoi, înainte şi după Campionatul European din decembrie, CSM şi-a pierdut cele mai bune două jucătoare: norvegianca Amanda Kurtovici şi Cristina Neagu. La aceste probleme s-a adăugat şi accidentarea suferită de pivotul Dragana Cvijić, care nu va evolua, vineri, cu Metz.

Fără Kurtovici şi Neagu, CSM s-a dus în cap în Grupa Principală II a Ligii Campionilor, obţinând calificarea în sferturi în genunchi, de pe locul 4. Drept urmare, bucureştencele au ajuns acum faţă în faţă cu Metz, trupă care a luat primul loc în Grupa Principală I şi liderul autoritar al campionatului francez. Salvarea unui întreg sezon depinde acum de această „dublă“ infernală!

Se joacă în sala Dinamo!

La toate problemele CSM-ului cu accidentările şi forma slabă a echipei s-a mai adăugat una extrem de bizară!

Campioana României nu va putea înfrunta Metz pe teren propriu, în Sala Polivalentă, deşi inclusiv pe biletele tipărite pentru partida de vineri scrie că meciul va avea loc acolo! Între timp, s-a decis ca CSM – Metz să se joace la sala Dinamo, iar asta deoarece, în perioada 5-14 aprilie în Sala Polivalentă se va desfăşura, mai întâi, o competiţie de grappling (un soi de lupte), iar apoi Campionatul European de Lupte!

Din acest motiv, în loc să aibă 5.000 de suporteri în tribune, CSM va fi încurajată doar de 2.000 de fani. Nicolae Luca, team-manager-ul „tigroaicelor“ nu crede însă că numărul mai mic de suporteri va fi un dezavantaj pentru CSM: „Noi am fi vrut să jucăm cu o sală plină cu 5.000 de oameni, dar am fost obligaţi să schimbăm terenul. Totuşi, la Dinamo tribunele sunt mai aproape de teren şi există o presiune mai mare pe echipa adversă, ceea ce ne avantajează“.

2,6 milioane de euro e bugetul celor de la Metz. Prin comparaţie, secţia de handbal a CSM-ului se bazează, anual, pe patru milioane de euro.   

Liga Campionilor, sferturi

Vineri, ora 19.00

CSM Bucureşti – Metz

Digi Sport, Telekom Sport

Duminică

Odense – Gyor

Ferencvaros – Rostov

Buducnost – Vipers Kristiansand

De cine a trecut CSM în sferturi în ultimele trei sezoane

Sezon Adversară Tur Retur

2017-2018 Metz 34-21 20-27

2016-2017 Ferencvaros 30-25 27-26

2015-2016 Rostov 26-25 29-28

Ce a făcut Metz în acest sezon al Ligii Campionilor

Prima fază a grupelor

*31 – 20 cu Larvik

*19-19 cu Odense

*25-24 cu Buducnost

*19-23 cu Buducnost

*31-21 cu Larvik

*41-26 cu Odense

Bilanţ: 4 victorii, 1 egal, 1 înfrângere

Grupa Principală I

*29-25 cu Rostov

*32-21 cu Brest

*36-24 cu Copenhaga

*26-18 cu Rostov

*39 – 26 cu Brest

*33-36 cu Copenhaga

Bilanţ: 5 victorii, 1 înfrângere

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite