România, locul 8 în clasamentul FIFA şi cap de serie în preliminariile CM 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Selecţionerul Anghel Iordănescu
Selecţionerul Anghel Iordănescu

Echipa naţională de fotbal a României a urcat de pe locul 12 pe locul 8, cu 1.166 de puncte, în ierarhia FIFA, cea mai bună clasare din aprilie 2000, astfel că va fi cap de serie la tragerea la sorţi a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din Rusia din 2018.

Tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale va avea loc la 25 iulie, la Sankt Petersburg. Echipele europene vor fi împărţite în nouă grupe, iar reprezentativele clasate cel mai bine în ierarhia FIFA Coca-Cola din luna iulie vor fi capi de serie. În urna României vor mai fi prezente Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Ţara Galilor, Spania şi Croaţia.

Din Europa, 13 naţionale vor participa la CM, câştigătoarele celor nouă grupe preliminare calificându-se direct. Cele mai bune opt echipe clasate pe locul secund vor juca un play-off eliminatoriu, care va mai trimite 4 reprezentative la turneul final. De asemenea, Rusia este calificată direct în calitate de organizatoare.
În clasamentul publicat, joi, de FIFA, echipa antrenată de Anghel Iordănescu devansează ţări cu fotbal dezvoltat, precum Anglia (locul 9), Spania (12), Italia (17) şi Franţa (22), a relatat Mediafax. 

Adversarele României din Grupa F a preliminariilor Euro-2016 ocupă următoarele locuri: Ungaria - poziţia 31, cu 763 puncte (urcare 11 locuri), Irlanda de Nord - poziţia 37, cu 721 de puncte (urcare şapte locuri), Grecia - poziţia 44, cu 661 de puncte (coborâre 19 locuri), Insulele Feroe - poziţia 74, cu 456 de puncte (urcare 28 de locuri) şi Finlanda - poziţia 90, cu 371 de puncte (coborâre 12 locuri).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite