România, lovită din plin de coronavirus: Naţionala pierde patru fotbalişti pentru meciul anului cu Islanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epidemia care face ravagii la nivel global riscă să afecteze şi primul baraj de calificare la Euro 2020 pe care tricolorii îl vor disputa, la 26 de martie, în Islanda.

Coronavirusul a anulat până acum mai multe turnee sportive, a golit stadioanele şi, mai nou, poate restrânge şi aria de selecţie pentru tehnicienii care se pregătesc de barajele pentru Euro 2020!

Un exemplu concret în acest sens e ceea ce i se poate întâmpla lui Mirel Rădoi. Vineri, selecţionerul a anunţat lista lărgită a jucătorilor din care va alcătui lotul final pentru confruntarea cu Islanda, de la Reykjavik. În vizorul lui Rădoi se află şi câţiva jucători legitimaţi la cluburi din Italia, ţară afectată puternic de coronavirus. Vorbim despre portarul Ionuţ Radu (Parma) şi fundaşii Romario Benzar (Perugia), Vasile Mogoş (Cremonese) şi Vlad Chiricheş (Sassuolo). Având în vedere ultimele decizii luate în Italia şi România, cei patru au şanse minime de a prinde meciul de la Reykjavik! În primul rând, s-a anunţat că până la data de 23 martie, toate legăturile aeriene cu Italia au fost suspendate, aşa că, Radu, Benzar, Mogoş şi Chiricheş nici n-au cum să ia vreun avion spre Bucureşti pentru a se prezenta la reunirea lotului. Apoi, chiar dacă ar face deplasarea cu maşina, cei patru s-ar lovi de o altă problemă: în momentul intrării pe teritoriul României trebuie să stea 14 zile în carantină. Deci, oricum, ar rata meciul cu Islanda.

Benzar, titular în jumătate din preliminarii

Ce înseamnă o eventuală absenţă a celor patru jucători pentru Rădoi? Din fericire, nu o problemă foarte mare. Iar asta pentru că Ionuţ Radu, şi chiar dacă ar ajunge, cumva, la Reykjavik va fi, aproape sigur, rezerva lui Tătăruşanu. Mogoş are o singură partidă la naţională, fiind integralist în înfrângerea cu Suedia de la Bucureşti (0-2), în preliminariile Euro 2020, meci în care, oricum, a jucat destul de slab. Şi dacă ar fi prins lotul pentru Islanda, Mogoş ar fi fost rezervă, în cel mai bun caz. Nici Vlad Chiricheş nu e o pierdere mare pentru Rădoi, în condiţiile în care, accidentat fiind, n-a mai jucat de la 12 octombrie, de la acel meci Feroe – România, scor 0-3, în care s-a şi „rupt“, fiind schimbat în minutul 38. 

În aceste condiţii, cea mai importantă absenţă ar putea fi cea a lui Romario Benzar, fundaşul dreapta fiind titular în cinci din cele zece partide disputate de tricolori în preliminariile Euro 2020.

Fără spectatori la Reykjavik?

În aceste zile, islandezii se luptă cu două probleme în vederea organizării barajului cu România. În primul rând, cea a gazonului pe care l-au acoperit, mai întâi, cu un cort, transformat apoi într-o prelată. Apoi, şi la ei epidemia coronavirusului creează panică. În weekend, au apărut şase cazuri noi şi, drept urmare, preşedintele federaţiei islandeze a declarat că există şanse ca meciul cu România să se joace fără spectatori.

„Luăm în considerare şi această variantă, a unui meci cu porţile închise. Monitorizăm dezvoltarea situaţiei în Islanda şi în Europa. Suntem conectaţi la deciziile autorităţilor, iar în funcţie de felul cum vor evolua lucrurile în zilele următoare vom adopta hotărârea cea mai potrivită. Ar fi o situaţie neplăcută pentru fani ca ei să nu aibă acces la stadion. Probabil, pentru România ar fi un avantaj să se joace fără suporteri în tribune, dar înainte de orice e importantă siguranţa oamenilor“, a declarat Gudni Bergsson pentru „Gazeta Sporturilor“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite