România a pierdut Europeanul de fotbal: Euro U-19 s-a anulat oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Competiţia rezervată selecţionatelor sub 19 ani ar fi trebuit să aibă loc în România, între 30 iunie şi 13 iulie. Ceea ce, din păcate, nu se va mai întâmpla.

În aşteptarea verdictului UEFA privind sistemul de organizare pentru Campionatul European din care Bucureştiul ar trebui să găzduiască, teoretic, patru meciuri, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a primit o veste proastă.

Concret, din cauza pandemiei, UEFA a anulat, în acest an, toate competiţiile rezervate echipelor U-19, inclusiv Europeanul care ar fi trebuit să aibă loc în România, cu opt echipe naţionale participante. Confirmarea acestei decizii a venit şi pe site-ul oficial al federaţiei.

Ce a anunţat FRF.RO?

Turneele finale U19 la masculin şi feminin din 2021 nu vor mai avea loc, ca urmare a unei decizii luate de UEFA în contextul pandemiei COVID-19.

Comitetul Executiv UEFA a constatat imposibilitatea disputării tuturor partidelor de calificare în condiţiile în care, din cauza situaţiei epidemiologice, există restricţii de călătorie impuse de autorităţile locale din numeroase ţări de pe continent.

„Este păcat că în actualul sezon nu se poate disputa nicio competiţie de juniori, însă siguranţa şi sănătatea tinerilor sportivi trebuie să fie prioritară în condiţiile actuale“, se arată în comunicatul UEFA.

Campionatul European U19 masculin era programat să se dispute în perioada 30 iunie – 13 iulie 2021 în România. O decizie privind găzduirea de către ţara noastră a unei viitoare ediţii urmează a fi luată în considerare.

Săptămâna trecută, forul de la Nyon a decis şi anularea actualului sezon al UEFA Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la categoria de vârstă U19.

Tot ca urmare a efectelor pandemiei, UEFA a decis să mute turneul final al Ligii Campionilor la futsal din Belarus în Croaţia. Partidele vor avea loc la Zagreb în perioada 28 aprilie – 3 mai 2021. Reprezentanta României, CS United Galaţi, a încheiat aventura europeană în faza optimilor de finală, fiind eliminată de AFC Kairat Almatî din Kazahstan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite