România, pusă la zid după încă o bătaie la scor: „Prestaţie lamentabilă!“. Marele Gaţu are soluţia redresării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Gaţu a rămas cu un gust amar după Mondialul din Japonia
Cristian Gaţu a rămas cu un gust amar după Mondialul din Japonia

În penultimul ei meci la Mondialul japonez, naţionala feminină a pierdut pentru a treia oară la un scor de echipă mică.

România a irosit ultima şansă de a prinde locul 7 la Mondialul din Japonia, ratând astfel obiectivul fixat de federaţie, înaintea plecării spre Kumamoto.

De acum încolo, cu o eventuală victorie, mâine (ora 11.00, Digi Sport, Telekom Sport, LookSport), cu Japonia, fetele pot spera doar la locul 10. Pe 10 am terminat şi la precedenta ediţie a turneului final, ceea ce e un semn îngrijorător pentru handbalul feminin din România.

Într-o intervenţie la Telekom Sport, fostul mare handbalist, Cristian Gaţu, a spus că, pentru a se redresa, România are nevoie de un selecţioner autohton.

Ce a spus Cristian Gaţu?

*Am avut emoţii, dar le-am eliminat pe parcurs. Eu am mers pe România, dar nu asta e problema. A fost o prestaţie, în ansamblu, lamentabilă. Pe faza de atac, n-a fost concentrare. Asta e! Probabil că mâine (n.r. – cu Japonia) mai e o şansă mică să venim pe locul cinci, din şase echipe, lucru care nu-mi aduc aminte să se mai fi întâmplat.

*Eu sunt împotriva unui antrenor străin la nivelul echipei naţionale pentru că la nivelul echipei naţionale obligatoriu trebuie să vorbeşti limba înţeleasă de toată lumea. Nu se poate să vorbeşti engleză când după ce pleacă de la o întâlnire din asta de un minut, se întreabă între ele ce a vrut să spună?

*Nu ştiu ce român trebuie pus la naţională, eu sunt suporter, dar eu cred că trebuie să fie român. Plătit, retribuit, aşa cum sunt retribuiţi antrenorii străini.

*Rezultatele care s-au făcut până acum în handbalul românesc, masculin şi feminin, se datorează antrenorilor români, nu străini.

Grupa Principală II

Marţi

Rusia – Muntenegru 35-28

Japonia – Spania 31-33

România – Suedia 22-34

Au marcat pentru România: Udriştioiu (4), Pristăviţă (2), Neagu (4), Pintea (4), Florică (1), Polocoşer (1), Ostase (2), Seraficeanu (2), Zamfirescu (2)

Clasament

1. Rusia 4 meciuri, 8 puncte

2. Spania 4 meciuri, 7 puncte

3. Suedia 4 meciuri, 5 puncte

4. Muntenegru 4 meciuri, 4 puncte

5. Japonia 4 meciuri, 0 puncte (golaveraj -24)

6. România 4 meciuri, 0 puncte (golaveraj -37)

Ultima etapă (mâine, 11 decembrie):

*Spania - Rusia, ora 08.00

 *România - Japonia, ora 11.00

 *Muntenegru - Suedia, ora 13.30 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite