România se „rupe“ oficial de lumea bună a fotbalului: Cum am ajuns să ne lăudăm cu decăderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru, unul dintre jucătorii folosiţi de naţională în preliminariile Mondialului din 2022
Claudiu Keşeru, unul dintre jucătorii folosiţi de naţională în preliminariile Mondialului din 2022

Avem un fotbal mic, cu mize mici: n-am mai fost în grupele Ligii Campionilor din 2013, iar ultima participare la un Mondial datează din 1998. Şi suntem tare fericiţi că FIFA tocmai a anunţat că ne va lăsa în pace!

Fotbalul românesc e în cădere liberă, atât la nivelul echipei naţionale, cât şi în ceea ce priveşte echipele de club. 

Prima reprezentativă n-a mai câştigat o grupă preliminară din... 2007! Iar după anul 2000, s-au ratat, pe rând, şase Mondiale (2002, 2006, 2010, 2014, 2018 şi 2022) şi trei Europene (2004, 2012, 2020). 

La nivel de cluburi, contraperformanţele sunt la fel de mari. Doar în această stagiune, excluzând CFR Cluj, restul formaţiilor româneşti au încheiat socotelile cu cupele europene în turul II preliminar al Conference League, fază în care au debutat în competiţie!

Paradoxal, aceste eşecuri nu mai deranjează pe nimeni! Şefii federaţiei şi cei ai ligii sunt realeşi cu unanimitate de voturi, fără contracandidaţi, iar conducătorii de cluburi se bucură că putem merge înainte cu campionatul nostru intern, de un nivel extrem de slab, în paralel cu Mondialul din acest an (21 noiembrie – 18 decembrie).

Acest anunţ a fost făcut de managerul FCSB, Mihai Stoica, cu mare satisfacţie, la postul Orange Sport.

Stoica

Ce a spus Mihai Stoica?

*Vestea bună pentru noi e că FIFA a permis disputarea jocurilor din competiţiile interne acolo unde se solicită şi pe perioada mondialului. 

*FIFA şi-a făcut bine calculele şi, crede-mă, ligile astea care au obţinut aprobare nu dau o lovitură colosală bugetului FIFA, chiar nu e problemă cu drepturile TV. 

*Noi pe 13 iunie ne vom reuni, pe 19 vom intra intr-un cantonament, iar la finalul lunii iunii jucăm 3 meciuri.

*Pe perioada Campionatului Mondial se va juca fotbal în Liga I, pentru că, oricum, sunt puţine şansele să dăm vreun jucător la Mondial. N-avea nicio logică să nu jucăm. FIFA a dat undă verde campioantelor să decidă dacă vor să joace sau nu.

*Noi, pe 12 noiembrie, trebuia să intrăm în vacanţă, apoi să ne pregătim în decembrie şi de Sărbători să luăm vacanţă. Ne dădea peste cap programul ăsta. Aşa, jucăm normal, luăm pauză competiţională în a doua jumătate a lunii decembrie şi facem cantonamentul obişnuit din ianuarie.

Ce înseamnă continuarea Ligii I în paralel cu CM 2022?

Practic, când mai toate întrecerile importante se vor opri, iar lumea fotbalului va fi cu ochii spre meciurile din Qatar, microbiştii din ţară vor avea privilegiul de a urmări, în weekend-uri, partide precum Voluntari – UTA sau Sepsi – FCSB.

De curând, Adevărul a scris că unele meciuri din Liga I au devenit atât de neinteresante, încât au fost programate de televiziuni la ore la care se joacă, de obicei, partide din „B“!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite