România, o ruşine tot mai mare la fotbal: Ce a descoperit Gabi Balint despre actuala naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au bifat o premieră după 24 de ani, pierzând trei meciuri la rând. Totuşi, pe lângă această statistică, avem şi încă două detalii, care ne spun totul despre nivelul primei reprezentative.

În 270 de minute de fotbal, la Reykjavik, Oslo şi Ploieşti, România a încasat şapte goluri şi a marcat unul, din penalty, cu ajutorul arbitrajului video.

După înfrângerea cu Austria de miercuri seară, fostul internaţional, Gabi Balint, a avut o intervenţie la Digi Sport, în care a analizat seria dezolantă a echipei pregătite de Mirel Rădoi. Printre altele, Balint a oferit o statistică îngrozitoare pentru prima reprezentativă: „Excluzând şutul pe poartă din penalty, la meciul cu Islanda, că pe ăla nu-l pun la socoteală, noi, în rest, în aceste trei meciuri, am avut un total de cinci şuturi pe spaţiul porţii. Ce ar mai fi de spus?“.

Şi statisticile groaznice ale naţionalei nu se termină aici! Islanda, echipa care i-a sufocat pe tricolori la Reykjavik, a bătut doar România în cele cinci partide jucate după pandemie. Iată rezultatele înregistrate:

*Islanda - Anglia 0-1

*Belgia - Islanda 5-1

*Islanda - România 2-1

*Islanda - Danemarca 0-3

*Islanda - Belgia 1-2

Practic, după ce au făcut instrucţie cu România, islandezii au fost învinşi, acasă, de două ori, în decurs de trei zile, în ambele partide din Liga Naţiunilor. În această serie, naţionala pregătită de Eric Hamren ocupă ultimul loc în Liga A a Naţiunilor, grupa a 2-a, cu 0 puncte şi cu un golaveraj dezastruos: 2-11!

Islanda, nici la finalul preliminariilor pentru Euro 2020, nu făcuse mare lucru. După două înfrângeri cu Albania (2-4) şi Franţa (0-1), nordicii au învins doar Andorra (2-0) şi Moldova (1-2), remizând cu Turcia (0-0). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite