România şi-a luat adio de la cea mai constantă sportivă a ţării la Jocurile Olimpice de Iarnă: Eva, un vis ratat, altul îndeplinit la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eva Tofalvi
Eva Tofalvi

Eva Tofalvi (35 de ani), cea mai cunoscută atletă care a făcut parte din delegaţia tricoloră din 1998 până acum, a bifat cea de a cincea participare la o ediţie a JO. Din păcate, ea a ratat un obiectiv care i-ar fi adus o sumă importantă din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

România şi-a luat, ieri, adio de la cea mai constantă sportivă a ţării la Jocurile Olimpice de Iarnă în ultimii 16 ani. Eva Tofalvi (35 de ani) a bifat la Soci a cincea şi, aproape sigur, ultima ei participare la o ediţie a JO.

„Am emoţii foarte mari. Acum patru ani, la Vancouver, înaintea penultimei trageri, eram chiar aproape de o medalie, dar am terminat pe 11. Atunci, stresul era mare. Acum, în schimb, fizic sunt mult mai bine pregătită. Sper să meargă bine tragerea, de această dată. Şanse la medalii am, ştiu că am“, spunea sportiva din Harghita, înainte de a debuta la Soci. 

Din păcate, de ce îi era frică n-a scăpat: tragerea a trădat-o, din nou, pe Tofalvi. Mai ales la proba scurtă, de sprint, când s-a clasat pe locul 22, întrucât a ratat ţinta la cea de a patra tragere. Fără acel rateu, ar fi terminat în top 5 şi şi-ar fi îndeplinit visul: o clasare în top 10 la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

A ţinut steagul sus

Ieri, la ultima ei probă, cea de 12,5 kilometri, Eva a terminat pe 21, ratând, din nou, ţinta o dată. Dacă ar fi tras perfect, ar fi terminat în top 15. Totuşi, ea se poate consola cu faptul că, la Soci, a ţinut steagul României sus, la propriu, dar şi la figurat. A fost portdrapelul delegaţiei tricolore la festivitatea de deschidere şi a obţinut o serie de rezultate decente.

Premiu de consolare: prezenţa mamei

Chiar dacă n-a reuşit să iasă de pe scena olimpică după o clasare în top 10, Eva Tofalvi a avut un motiv mare de bucurie la Soci. Ea, mama ei, Ghizela (68 de ani), şi fratele ei, Erno (39 de ani), ultimul multiplu campion al României la schi în anii ’90, au fost cooptaţi în campania P&G, „Mulţumesc, mamă“. Astfel, Ghizela şi Erno au putut merge la Soci pentru a o susţine pe Eva la probele la care aceasta a participat. „Mă bucur foarte mult că prin această campanie P&G, în premieră, mama m-a văzut la un concurs internaţional. N-aş fi crezut niciodată că asta se poate întâmpla. A fost un vis devenit realitate“, a comentat Eva.

image

Mai concurează încă doi ani

Chiar dacă sunt şanse infime să prindă şi Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, Eva Tofalvi nu se va retrage imediat. „Mai rămân un an, doi în biatlon pentru etapele de Cupă Mondială, acolo unde se fac banii. Mai vreau un rezultat mare în Cupa Mondială. Olimpiada din 2018 e foarte departe acum şi nici nu mai am 18 ani“, ne-a declarat Tofalvi.

10.000

de euro ar fi primit Eva Tofalvi din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pentru o eventuală clasare în top 10.

Tofalvi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite