România şi-a stabilit lotul cu care va lupta pentru calificarea la Tokyo 2020: 10 nume noi faţă de Mondialul din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu este, din nou, numele de care se leagă cele mai mari speranţe ale României la startul turneului preolimpic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo
Cristina Neagu este, din nou, numele de care se leagă cele mai mari speranţe ale României la startul turneului preolimpic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Staff-ul naţionalei feminine de handbal a României a anunţat lotul final cu care vom ataca turneul preolimpic din Muntenegru, de calificare la Tokyo 2020, scrie site-ul Federaţiei Române de specialitate.

Luni, site-ul FRH a publicat lista finală cu cele 20 de jucătoare selecţionate de Bogdan Burcă, pe care acesta se va baza atât la turneul preolimpic programat în perioada 20-22 martie, cât şi şi pentru „dubla“ cu Polonia contând pentru etapele 3 şi 4 din campania de calificare la Campionatul European din 2020 (25 şi 29 martie), acolo unde România a obţinut victorii în primele două meciuri (27-24 pe teren propriu cu Ucraina şi 25-20 în deplasare cu Insulele Feroe).

În contextul în care, în continuare, naţionala nu poate conta pe jucătoarele de la Corona Braşov, după cazul de dopaj cu laser intravenos, Bogdan Burcă şi-a alcătuit lotul convocând jucătoare de la 10 dintre cele 14 echipe din campionatul României de handbal feminin. CSM Bucureşti dă cele mai multe jucătoare (4), urmată de HC Zalău (3), SCM Râmnicu Vâlcea, Gloria Bistriţa, Gloria Buzău, Minaur Baia Mare şi SCM Craiova (câte 2). Potrivit unei analize ProSport, în lot sunt zece jucătoare noi convocate la echipă faţă de Campionatul Mondial din Japonia (noiembrie - decembrie 2019), asta şi datorită retragerilor recente din naţională anunţate de Gabriela Perianu şi Aneta Udriştioiu. Mădălina Zamfirescu şi Raluca Băcăoanu nu se mai regăsesc nici ele printre „tricolore“ din echipa care a mers la Mondiale. În afara lotului a rămas şi soţia selecţionerului, Cristina Burcea-Zamfir. Dana Abed Kader, Alexandra Severin şi Sabrina Lazea, toate de la Zalău, sunt noutăţile absolute propuse de cuplul Burceea / Licu de pe banca României, ele fiind în faţa debutului în naţională.

„Tricolorele“ se vor reuni pe data de 12 martie, având cinci zile de pregătire înaintea plecării spre Podgorica, programată pe 17 martie.
 

Lotul României anunţat de Bogdan Burcă:

portar: Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea)

extremă dreapta: Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (HC Minaur Baia Mare)

inter dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Sabrina Lazea (HC Zalău)

centru: Elena Dache (HC Dunărea Brăila), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Rotaru (SCM Gloria Buzău)

pivot: Dana Abed Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM Bucureşti)

inter stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (HC Minaur Baia Mare), Alexandra Severin (HC Zalău)

extremă stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Ana-Maria Tănăsie (CS Măgura Cisnădie)

Programul naţionalei feminine de handbal a României:

Turneul preolimpic de la Podgorica (primele două clasate în turneu obţin biletul pentru Tokyo 2020):

  • România - Thailanda: 20 martie, ora 18:00
  • România - Norvegia: 21 martie, ora 20:30
  • România - Muntenegru: 22 martie, ora 17:00  

Preliminariile EHF EURO2020:

  • Polonia - România: 25 martie, la Lubin
  • România - Polonia: 29 martie, la Ploieşt
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite