România „tremură“: Cristina Neagu, recuperare cu mari probleme. Ce riscă cea mai bună handbalistă a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut un loc 4, anul trecut, la Campionatul European din Franţa, însă a plătit un preţ colosal pentru acest rezultat: a pierdut-o pe Cristina Neagu (31 de ani).

Accidentată la 12 decembrie, pe finalul meciului cu Ungaria, interul stânga n-a mai jucat de 315 zile! Şi, chiar dacă era aşteptată să revină din luna august, ultimele declaraţii oferite de selecţionerul Tomas Ryde au reconfirmat că, din păcate, recuperarea n-a decurs conform planului. 

„Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută, s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă. Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi n-avem schimbări majore în bine, genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor. E foarte supărată din această cauză (n.r. – Cristina Neagu), cred că ar trebui să se relaxeze mai mult mental. Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi e foarte greu în această perioadă. În acest moment, sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea, eu pregătesc echipa fără ea, pentru că important e să fac asta“, a spus tehnicianul suedez în cadrul unei conferinţe.

Va fi înlocuită de Cristina Laslo

După cum a şi recunoscut, Ryde îşi face deja strategia în privinţa Mondialului din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie) fără cea mai bună jucătoare a sa. Cristina Laslo (23 de ani), campioană mondială la junioare cu România în 2014, e soluţia luată în calcul de selecţionerul naţionalei. 

„Mă bucur că din generaţia mea care a ieşit campioană mondială la junioare şi a luat bronzul la tineret, suntem din ce în ce mai multe jucătoare la prima reprezentativă şi că adaptarea e tot mai rapidă. O aşteptăm pe Cristina (n.r. – Neagu). Ne dorim ca în ultimul cantonament din noiembrie să fie prezentă şi aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca şi lider şi căpitan al acestei echipe“, a declarat Laslo, legitimată la Corona Braşov, după doi ani petrecuţi la Buducnost.

„E echipa cea mai lipsită de experienţă!“

Avertismentele lui Ryde au continuat, nu doar în privinţa Cristinei Neagu, ci şi în ceea ce priveşte parcursul României la Mondialul din acest an, acolo unde tricolorele au fost repartizate în grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan. Primele trei clasate vor avansa în Runda Principală.

„Iubitorii de handbal din România trebuie să ştie că aceasta e poate cea mai lipsită de experienţă echipă pe care a avut-o naţionala în ultima perioadă. Melinda Geiger şi Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare, deci echipa e lipsită de experienţa acestor jucătoare. Dar, îmi doresc să creez o echipă care să aibă energie, să fie puternică, să creadă în forţele ei. Avem susţinerea fanilor şi împreună putem obţine mult“, a afirmat Ryde.

România la ultimele ediţii ale Mondialului

An Rezultat

2017 Locul 10

2015 Locul 3

2013 Locul 10

2011 Locul 13

2009 Locul 8

Programul României la Mondiale

*30 noiembrie: România – Spania

*1 decembrie: Senegal – România

*3 decembrie: România – Kazahstan

*4 decembrie: Muntenegru – România

*6 decembrie: România – Ungaria

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite