România „tremură“: Ce riscă echipa naţională după încă un incident provocat de huligani la meciul cu Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detaliile atacului rasist la care a fost supus Alexander Isak, vineri seară, vor apărea, cu siguranţă, în raportul arbitrului Daniele Orsato, cel care a şi oprit meciul, dar şi în cel al observatorului UEFA, prezent pe „Arena Naţională“.

În funcţie de relatările acestora, UEFA va lua o hotărâre. Având în vedere că România e recidivistă şi tocmai a venit după o suspendare a terenului, luna trecută, în meciul cu Norvegia, FRF se aşteaptă la o nouă suspendare. Ceea ce ar fi un dezastru pentru tricolori! 

Cum naţionala a ratat calificarea directă la Euro 2020, urmează barajul Ligii Naţiunilor pentru România. Cu siguranţă, prima partida va fi în deplasare, fie în Scoţia, fie în Islanda. Dacă va trece însă de această semifinală, care se va juca într-o singură manşă, România poate găzdui meciul decisiv, finala adică, pe teren propriu! Numai că, în cazul primirii unei suspendări din partea UEFA, acest meci se va juca, aproape sigur, fără spectatori şi, în cel mai bun caz, doar suporterii mici ai naţionalei, de până la 14 ani, vor avea acces în tribune, aşa cum s-a întâmplat şi în meciul cu Norvegia.

Vineri aflăm numele adversarei

Compusă din diviziile A, B, C şi D, Liga Naţiunilor oferă un bilet spre Euro 2020 prin fiecare divizie. Cum România a ratat primele două locuri în grupa F, ea va ajunge la baraj şi va juca fie în play-off-ul diviziei C, fie în cel al diviziei A. Tragerea la sorţi va avea loc, vineri, de la ora 13.00, la Nyon. În ambele variante, tricolorii vor juca în deplasare, întrucât atât Scoţia, cât şi Islanda au avut clasări mai bune decât România în Liga Naţiunilor 2019. Scoţienii au terminat pe 25, iar islandezii pe 12. Iată scenariile posibile:

*Play-off divizia C

26 martie 2020: Scoţia - România

26 martie 2020: Norvegia – Serbia

 *Play-off divizia A

26 martie 2020: Islanda – România

26 martie 2020: Bulgaria / Ungaria /Israel – Irlanda de Nord / Irlanda / Danemarca / Slovacia / Ţara Galilor

Învingătoarele acestor semifinale se vor întâlni în finalele de la 31 martie 2020. Meciul se va juca pe terenul unei echipe care va fi desemnată prin tragerea la sorţi. Cine câştigă fiecare din cele patru finale (A, B, C şi D), merge la Euro 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite