România-Turcia 0-2 / Piţurcă: „Şansele de calificare sunt minime, ne punem speranţele în Olanda“. Reacţiile celorlaţi tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă i-a arătat cu degetul pe jucătorii săi la finalul meciului cu Turcia FOTO Mediafax
Victor Piţurcă i-a arătat cu degetul pe jucătorii săi la finalul meciului cu Turcia FOTO Mediafax

Selecţionerul s-a arătat extrem de dezamăgit de evoluţia jucătorilor săi în confruntarea cu Turcia, aruncând vina pe oboseala acumulată după partida cu Ungaria.

Victor Piţurcă: „Pornim cu şansa a treia pentru a prinde barajul. Turciei şi Ungariei le va fi foarte greu cu Olanda. Noi vom avea un meci mai uşor cu Albania. Noi am ratat, ei au marcat. Fotbalul se joacă pe goluri. Chiricheş a greşit rău la primul gol, nu-mi explic cum l-a lăsat pe Yilmaz să dea cu capul la acea fază. Să primeşti gol de o asemenea manieră, să ai atâtea greşeli...e greu să mai revii. La un asemenea nivel e greu să faci atât de multe erori şi să speri la un rezultat pozitiv. N-a fost niciun fel de relaxare, n-am putut să ducem două jocuri la un interval de patru zile. 

Prea mulţi jucători nu au corespuns din punct de vedere fizic. Dar chiar şi aşa am avut câteva ocazii, puteam obţine un egal. Nu mai putem face nimic acum, mai avem două jocuri şi trebuie să le câştigăm. Şi să stăm la mâna rezultatelor. Şansele de calificare sunt minime, dar sperăm ca Olanda să joace la potenţial maxim, chiar dacă sunt deja calificaţi. Acum patru zile eram favoriţi la baraj, acum avem şansa a treia. 

Am prevăzut că Marica nu va fi la un nivel fizic foarte bun, mai ales că a depus un efort mare în meciul cu Ungaria. S-a simţit şi lipsa lui Bourceanu, dar echipa naţională nu stă într-un jucător sau doi. Nu avem foarte mulţi jucători de valoare, aţi văzut şi la schimbări, nu au experienţă mare şi se vede.

Nu văd un jucător ca Pintilii să greşească atât de mult, Hoban la fel, Torje a fost fără suflu. În repriza a doua au intrat jucători proaspeţi, Popa, Maxim, care a intrat cu entuziasm. Oricum, şi el a greşit foarte mult, a dat pase cu călcâiul, care nu se impuneau. 

Dacă Goian nu rata în minutul 93, obţineam un egal. Nu am avut nici şansă azi, am avut două bare, am avut un penalty, poate 8 din 10 arbitri dădeau 11 metri la acea fază (n.r. fază din prima repriză când România a cerut lovitură de pedepsă pentru un presupus henţ în careu al turcilor).

Publicul a fost extraordinar.

Mă cam miră rezultatul Ungariei din meciul cu Albania (n.r. 5-1 pentru maghiari), dar astea sunt ciudăţeniile fotbalului", a spus Piţurcă la conferinţa de presă de după meci.

Ciprian Marica: „Trebuie să plecăm capul şi să recunoaştem că turcii au fost mai buni. Am avut şi noi ocazii, mai avem şanse pentru a prinde barajul. Ceea ce va depinde de noi vom face. Noi am tras la maximum cu Ungaria, iar ei au avut un joc mai uşor cu Andorra. Am luat gol foarte repede în prima repriză. Îmi pare rău că Bourceanu a lipsit, s-a văzut că e un jucător foarte important pentru România.

Am încercat, ne-am aruncat peste ei să egalăm, dar am mai primit un gol pe final. Stăm la mâna rezultatelor, dar nu ne rămâne decât să câştigăm jocurile care ne-au rămas şi sperăm ca Olanda să încurce Turcia şi Ungaria.

Le mulţumim tuturor suporterilor pentru încurajări, îmi pare rău că am pierdut şi i-am dezamăgit", a spus Marica la GSP TV.

Răzvan Raţ: „Turcia a fost echipa mai pragmatică, echipa mai bună. Am avut şi noi ocazii, momente în care am dominat jocul, cred că puteam să facem mai mult. Am dat tot ce am putut azi, dar am făcut multe greşeli şi asta ne-a costat. Dacă făceam un egal azi, am fi fost mult mai liniştiţi. Noi avem meciuri mai uşoare, Turcia şi Ungaria au un program mai greu, dar fotbalul e fotbal şi pot apărea surprize.

Publicul a fost foarte clad, la final s-au întors împotriva noastră, dar e o reacţie normală pe undeva", a spus Raţ la GSP TV.

Vlad Chiricheş: "Nu am reuşit să facem un joc bun cum ne aşteptam. mulţi dintre noi, în frunte cu mine, nu am reuşit să trecem peste oboseala din meciul cu Ungaria şi asta s-a văzut azi. Nu ne-am revenit fizic. Şi noi ştiam importanţa acestui joc, dar nu am putut să ne autodepăşim. Cred că şi golul luat prea uşor ne-a demoralizat.

Este păcat că stăm la mâna rezultatelor, dar cu puţină şansă putem ajunge la baraj. Turcii sunt la mâna lor, dacă vor câştiga tot, vor merge la baraj. Nu am puterea să mă gândesc la calcule. Fizic, turcii au stat mai bine ca noi şi poate au fost şi mai motivaţi. Noi am fost puţin cam relaxaţi, dar nu avem nicio scuză", a spus Chiricheş la GSP TV.

Gabi Torje: "După Ungaria eram toţi fericiţi, acum nu. Ăsta e fotbalul. Sperăm la baraj pentru că şi Turcia şi Ungaria au meciuri grele, noi trebuie să ne facem punctele până la final. La ce ocazii am avut, ar fi trebuit să câştigăm. Ne pare rau pentru că i-am dezamăgit pe românii care au venit la stadion."

Ciprian Tătăruşanu: "Avem şanse reale să mergem la baraj, turcii şi ungurii au meciuri grele cu Olanda. Am lovit şi bara, am avut şi ocazii în minutul 90, se poate spune că am avut şi ghinion.  Publicul ne-a susţinut în momentele bune, dar în cele proaste ne-a huiduit. E treaba lor, pot să aibă ce atitudine vor ei"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite