România, uitată la fotbal: Cum a reacţionat pilotul de Formula 1 Sergio Perez când a auzit de Ilie Dumitrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Dumitrescu, actualmente analist TV
Ilie Dumitrescu, actualmente analist TV

Cândva, jucătorii români erau adevărate vedete internaţionale. Acum, din păcate, când ieşi din ţară, realizezi că, pe lângă faptul că generaţia actuală de fotbalişti e aproape necunoscută la nivel înalt, inclusiv unii componenţi ai Generaţiei de Aur au fost uitaţi. Pentru simplul motiv că au fost în prim-plan, acum mai bine de două decenii.

Cupa Mondială e „vitrina“ de expunere pentru echipele naţionale. În anii ’90, România era „abonată“ la această competiţie. Drept urmare, când ajungeai în diverse colţuri ale lumii şi spuneai „România“, interlocutorul, în cazul în care era microbist, îţi înşira numele unor jucători precum Hagi, Popescu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu.

Acum, la ultima ediţie a Mondialului, cea din Rusia în 2018, Adevărul a avut o corespondenţă dureroasă de la faţa locului. În care un dialog cu fostul selecţioner al Angliei, Glen Hoddle, a arătat exact cum a ajuns să fie perceput, astăzi, fotbalul din România.

Din păcate, această situaţie s-a repetat acum, cu ocazia întâlnirii facilitate de PokerStars cu pilotul de Formula 1, Sergio Perez (Red Bull Racing). Ca orice mexican, şi Perez e mare fan al fotbalului. De altfel, în dialogul cu Adevărul, acesta a dezvăluit de ce are numărul 11 pe monopostul său.

Perez

„Cred că nu ştiaţi asta, dar numărul meu, 11, e de la fotbalistul meu preferat all-time. Ivan Zamorano. Avea 11 pe spate, când juca pentru clubul meu preferat din Mexic, Club America. Mare atacant... “.

   

Cum la Club America a evoluat şi Ilie Dumitrescu, între 1996 şi 1997, l-am întrebat pe Sergio Perez dacă îşi mai aduce aminte de fostul mare fotbalist român. „Cum aţi zis că îl chemă? Ilie Dumitrescu? Din păcate, n-am nicio amintire despre el. Dar poate că e din cauza faptului că eram un copil 6-7 ani, când a jucat el la noi“.

Perez

Abia aşteaptă Mondialul din Qatar

Revenind la fotbalul actual, Sergio Perez - foto (32 de ani) abia aşteaptă ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi (Emirate), programată pentru 20 noiembrie. Pentru că a doua zi va începe Mondialul din Qatar, la o aruncătură de băţ.

„Dacă o să merg la Mondialul din Qatar? Fără îndoială! Abia aştept. Iar faptul că ultima etapă va fi aproape, în Emirate, e cu atât mai bine. Până atunci, vom fi trecut cu toţii printr-un sezon lung, epuizant, aşa că abia aştept să ajung în Qatar, să văd măcar două meciuri ale Mexicului la Mondiale. Mai ales că, în afară de Formula 1, sunt un mare fan al fotbalului! Să nu uit şi golful pe care îl joc, periodic, când am timp (râde)“.

Interesul lui Sergio Perez pentru CM 2022 e alimentat şi de faptul că are mare încredere în naţionala Mexicului: „Avem mulţi jucători buni, să ştii! Îmi plac Chicharito Hernandez, Chuky Lozano (n.r. – Hirving Lozano), Héctor Herrera. Ah, şi Ochoa, portarul, căpitanul echipei. Unii dintre ei chiar sunt prietenii mei“.

1998 e anul în care naţionala României s-a calificat ultima dată pentru Cupa Mondială.  
Perez

Parteneriat PokerStars - Red Bull Racing

La începutul acestui an, PokerStars şi Red Bull Racing au încheiat un parteneriat global pentru a ajunge la un public care împărtăşeşte aceleaşi pasiuni şi interese oferindu-le o combinaţie specială de divertisment şi Formula 1, precum şi experienţe epice, promoţii, concursuri şi conţinut.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite