Prima victorie la Campionatul European de handbal! România a întors dramatic Polonia şi s-a calificat în grupele principale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda rezultatului înregistrat la final, 28-24 (11-15),  România a trecut foarte greu de Polonia şi s-a calificat în faza grupelor principale de la Campionatul European din Danemarca

GALERIE FOTO

România şi Polonia pierduseră primul meci de la turneul final, tricolorele 19-22 cu Germania, în timp ce polonezele fuseseră spuberate de Norvegia, 22-35. În aceste condiţii, miza unei victorii în meciul de sâmbătă dupa amiaza era calificarea în grupele principale ale competiţiei, o nouă înfrângere echivalând cu anularea şanselor de merge mai departe.

Înaintea începerii Campionatului European, din cauza rezultatelor obţinute în ultima vreme şi a accidentările celor mai bune două jucătoare, Kudlacz-Gloc şi Monyka Kobylinska, care nici nu au făcut deplasarea în Danemarca, Polonia era considerată "Cenuşăreasa" grupei, iar eşecul din meciul de debut, la 13 goluri, părea să confirme acest lucru.

Nu aşa au stat însă lucrurile şi pe teren. Polonezele au început mai bine partida şi s-au distanţat repede, 4-1 (minutul 6). Tricolorele au reuşit să egaleze, 4-4 (min.10), doar că a fost simplu foc de paie. Polonia a luat imediat conducerea şi, treptat, a tot mărit avansul, până s-a ajuns la o diferenţă de 5 goluri 11-6 (min. 21), 12-7 (min. 22) şi 13-8 (min. 24). Până la pauză, fetele noastre s-au apropiat cel mai mult la trei lungimi, 13-10 (min 25), pentru ca repriza să se termine 15-11.

Primele 10 minute ale părţii secunde au abundat în erori neforţate în ambele tabere. România a avut însă norocul de partea ei şi, puţin câte puţin, a redus din diferenţă, 13-16 (min 34), 15-17 (min 41), 17-18 (min 45). În ultimul sfert de oră de joc, echipa naţională a arătat o cu totul altă faţă. Erorile neforţate au dispărut, apărarea a fost ireproşabilă, iar atacul a funcţionat aproape fără greşeală. Egalarea a venit în minutul 46,  pentru ca în ultimele 10 minute să intrâm cu un avantaj de 2 goluri, 21-19. Polonezele au găsit energie să revină, 21-21 (53), dar finalul a aparţinut fetelor noastre.

  

Golurile echipei României au fost reuşite de Neagu 8, Laslo 6, Ostase 5, Dincă 3, Iuganu 3, Popa 2 şi Buceschi 1. 

În lotul tricolor a revenit portarul Denisa Dedu, izolată câteva zile după testarea pozitivă a colegei sale de cameră, Laura Moisă, în continuare afectată de Covid-19.

UPDATE În celălalt meci din Grupa D, Norvegia a învins Germania 42-23

Citeşte şi: Cristina Laszlo, desemnată cea mai bună jucătoare a României în meciul cu Polonia: "Am dat dovadă de caracter"

Clasamentul grupei

1. Norvegia    2 2 0 0 77-45 4 puncte
2. Germania   2 1 0 1 45-61 2 puncte
3. România    2 1 0 1 47-46 2 puncte
4. Polonia       2 0 0 2 46-63 0 puncte

Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa principală I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II. Echipele vor intra în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.

Euro 2020, Danemarca

Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia

Grupa D: Romania, Norvegia, Germania, Polonia

*toate meciurile României vor fi transmise în direct de Digi Sport, Telekom Sport şi LookSport+.

Lotul României

*Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Iulia Dumanska (Podravka), Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa)

*Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

*Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)

*Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur)

*Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa)

*Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti)

*Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur)

Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu şi Fort Mauri Jaume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite