România, victorie mare contra Rusiei la Europeanul de polo. Tricolorii s-au calificat pe tabloul eliminatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a trecut de grupe la Campionatul European de polo din Ungaria
România a trecut de grupe la Campionatul European de polo din Ungaria

Naţionala masculină de polo a României a obţinut prima victorie la Campionatul European de la Budapesta, scor 11-10 în faţa Rusiei, calificându-se pe tabloul eliminatoriu.

Întrecută în primele două meciuri din Grupa B de Olanda (cu 9-8) şi de Serbia, campioana olimpică şi europeană (cu 15-7), naţionala de polo pe apă a României a recuperat un deficit de două goluri în startul meciului cu Rusia, s-a desprins pe tabelă şi a rezistat în ultimul sfert revenirii adversarilor pentru a se impune. Scorul pe reprize: 3-3, 3-2, 2-0, 3-5.

Serbia a terminat neînvinsă Grupa B, asigurându-şi prezenţa automată în sferturi, în timp ce Rusia, România şi Olanda au încheiat cu câte trei puncte şi bilanţ de o victorie şi două înfrângeri. Departajate prin golaveraj, Rusia (34-33) şi România (26-34) s-au calificat în play-off-ul pentru sferturi, în dauna Olandei (22-34).

Mai departe, în play-off-ul pentru sferturi, naţionala României va înfrunta Grecia, luni, de la ora 20.00.

Grecia a terminat pe locul doi în Grupa D, cu două victorii - cu Franţa (12-10) şi Georgia (17-10), fiind învinsă la diferenţă de patru goluri de Italia, una dintre cele şase ţări deja calificate la Jocurile Olimpice de Tokyo.

România şi Grecia se vor duela pentru dreptul de a înfrunta Croaţia, câştigătoarea Grupei A, în sferturi.

  • Campionatul European din Ungaria va stabili a şaptea echipă calificată la turneul olimpic din acest an. Serbia, Italia şi Spania sunt deja calificate prin prisma performanţelor de la Campionatul Mondial şi din Liga Mondială, alături de Japonia, Statele Unite şi Australia.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite