Romanian Darts Festival, un succes. Concluziile unuia dintre cele mai importante evenimente de pe continent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a Romanian Darts Festival a ajuns la final, după trei zile dedicate sportului cu săgeata în care aproximativ 400 de jucători profesionişti şi-au întrecut forţele la Hotel Intercontinental în lupta pentru premiile în valoare de peste 15.000 de euro.

Cele mai bune rezultate ale României la Romanian Classic Darts Open au fost consemnate de Adrian Frim, ocupantul locului 9 din 313 jucători şi de Oana Ţapu şi Oana Cimpoca, clasate pe a 9-a poziţie din cele 76. De cealaltă parte, la Romanian International Darts Open, Andrei Meliţă şi Cristian Cimpoca au încheiat competiţia pe locul 17 din 306 posibile, iar Andreea Brad a ocupat locul 9 din cele 75 de participante.

Interesant de menţionat e că toate cele patru finale ale Romanian Darts Festival au fost câştigate de jucători cu naţionalităţi diferite, după cum urmează: trofeele RIDO au fost cucerite de olandezul Silko Visser (la masculin) şi poloneza Karolina Podgorska (la feminin), în vreme ce ultimele acte ale RCDO i-au evidenţiat drept câştigători pe belgianul Andy Baetens şi jucătoarea engleză Maria O'Brien.

Un moment care a ridicat toată sala în picioare s-a petrecut când englezul Alex Topper a fost la un pas distanţă de realiza un joc perfect, care presupune „închiderea“ din nouă săgeţi a jocului de 501.

Mai departe, România îşi mută interesul către Dutch Open, competiţie care se va desfăşura în Assen, în perioada 3-5 februarie, urmând ca ţara noastră să fie reprezentată de Andreea Brad şi Doriana Epuran. Pe plan intern, cea mai apropiată competiţie importantă e Cupa Hattrick, care se va disputa pe 4 martie.

Despre Federaţia Română de Darts

Federaţia Română de Darts a fost înfiinţată în anul 2008 şi a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive şi recunoaşterea ca federaţie naţională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaţionale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 şi urmează ca ţara noastră să găzduiască, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federaţia Română de Darts a câştigat licitiaţia pentru organizarea acestei competiţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite