Românii se bat la titlu în Bulgaria. Patru internaţionali implicaţi în această luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru a fost la Steaua, iar acum e la Ludogoreţ
Keşeru a fost la Steaua, iar acum e la Ludogoreţ

Bulgaria a devenit în ultima perioadă o piaţă bună de desfacere pentru fotbaliştii noştri, care îşi doresc să joace la sud de Dunăre.

Prima ligă de la sud de Dunăre pare mai stabilă ca Liga I din toate punctele de vedere, iar Luchin a devenit ieri al patrulea român din campionatul vecin.
Fundaşul în vârstă de 29 de ani şi-a reziliat zilele trecute contractul cu ACS Poli Timişoara, echipă pe cale să se dezintegreze. Cum din ţară n-a venit nimic demn de luat în seamă, iar Luchin are încă o imagine bună în Bulgaria, fostul stelist a ales această variantă. N-a mai mers însă la Botev Plovdiv, ca în 2013, ci la Levski Sofia, o echipă cu pretenţii mult mai mari. Trupa din capitală împarte fotoliul de lider al clasamentului primei ligi cu Ludogoreţ Razgrad, echipă la care sunt legitimaţi Cosmin Moţi, Andrei Prepeliţă şi Claudiu Keşeru şi care are un golaveraj puţin mai bun. Ambele au acumulat câte 38 de puncte după primele 20 de etape şi se pare că vor duce o luptă în doi pentru titlu, cap la cap, până la final. Echipele celor patru români sunt rupte de pluton, Beroe, Litex Loveci şi Slavia fiind la 4, 5, respectiv 7 puncte în urmă. Luchin a fost atras la Sofia de salariu, care va fi de trei ori mai mare decât la Timişoara şi va sări de 10.000 de euro pe lună. Keşeru e însă adevăratul recordmen în Bulgaria, atacantul naţionalei României câştigând 55.000 de euro pe lună. Pentru aceşti bani a marcat însă doar 10 goluri, fiind al doilea golgheter al campionatului, după columbianul lui Loveci, Moreno, care a înscris de 11 ori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite