Românii au obţinut 4 medalii la competiţia de schi FIS Children Trophy organizată în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
schi

România a fost gazda competiţiei de schi de nivel internaţional FIS Children Trophy, la care au participat peste 70 de atleţi, copii şi cadeţi, din 7 ţări cu tradiţie în schiul alpin.

Competiţia a avut loc săptămâna trecută şi a avut participanţi din Ucraina, Bulgaria, Ungaria, România, Grecia, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina.

Evenimentul, organizat de către Asociaţia de Turism Poiana Braşov, Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi de Primăria Braşov s-a adresat tinerilor schiori, fete şi băieţi, la categoriile de vârstă 12-14 ani şi 14-16 ani care au concurat la probele de Slalom şi Slalom Uriaş. 

Românii au cucerit patru medalii, iar organizarea a fost impecabilă, fiind lăudată la final de către participanţi. 

La proba de Slalom, U16 băieţi, primul loc a fost ocupat de Slovacia, prin Hugo RYBAR, cu un timp total după două manşe de 1:20.33. La o diferenţă de 1.31 secunde, pe al doilea loc s-a clasat Ucraina cu Dmytro HASHPAR, având un timp de 1:21.64, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Bulgaria, reprezentată de Ivan KUZMANOV, cu 1:22.60.

La proba de Slalom U16 fete pe primul loc s-a clasat Slovacia prin Jessica SUCHACOVA, cu un timp total de 1:22.33, urmată de Ucraina, reprezentată de Anna BALYTSKA la o diferenţă de 4.81 secunde, în timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentată de Fanni SZEGHALMI, cu 1:28.07.

La proba Slalom Uriaş U16 băieţi, primul loc a fost ocupat de România prin OANCEA Alexandru Matei, cu un timp total după două manşe de 1:34.50, în timp ce la o diferenţă de 2.83 secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Bulgaria, reprezentată prin Ivan KUZMANOV. Locul al treilea a revenit României, prin Egon KOVACS, cu 1:37.61.  

La proba Slalom Uriaş U16 fete, pe primul loc s-a clasat România, prin Ioana Corlăţeanu cu un timp total de 1:37.56, în timp ce al doilea loc a fost ocupat de Ucraina prin Vladyslava ABRAMOVA, la o diferenţă de 0.49 secunde. De asemenea, al treilea loc a revenit României prin NAGY REMEŢEAN Jennifer Barbara, cu un timp de 1:38.67.

La proba de Slalom U14 băieţi, pe primul loc s-a clasat Grecia, reprezentată de Vasileios PALANTZAS, cu un timp total după două manşe de 1:24.33. La o diferenţă de 0.72 secunde, al doilea loc a fost ocupat de România prin MILITARU David Nicolae. Podiumul a fost completat de Ucraina, reprezentată prin MARICHYN Mykola cu un timp total după două manse de 1:27.30. 

La proba de Slalom U14 fete, primul loc a revenit Ucrainei, prin SOROKMANIUK Maria, care a avut un timp total după două manşe de 1:29.02. De asemenea, al doilea loc a fost ocupat de România, reprezentată de BALOGH Lorinc Bernadett, la o diferenţă de 1.68 secunde, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Ungaria prin TYMCYNA Dora  cu un timp de 1:31.29.

La proba de Slalom Uriaş U14 băieţi, primul loc a fost ocupat de Grecia prin PALANTZAS Vasileios cu un timp total după o singură manşă de 46.62, pentru ca al doilea loc să revină României, reprezentată de MILITARU David Nicolae, la o diferenţă de 0.48. Pe al treilea loc s-a clasat Slovacia prin SUPICA Jozef, cu un timp de 47.61.

La proba de Slalom Uriaş U14 fete, pe primul loc s-a clasat Ucraina, reprezentată de SOROKMANIUK Viktorii, cu un timp total după o singură manşă de 47.74, în timp ce pe al doilea loc s-a clasat tot Ucraina, prin SOROKMANIUK Maria, la o diferenţă de 0.20 secunde. Podiumul a fost completat de Bulgaria, reprezentată de SLAEVA Stanislava, cu un timp de 49.07. 

„Pârtia a fost grozavă, impecabilă, iar evenimentul a fost organizat foarte bine”, a declarat câştigătorul competiţiei de Slalom şi Slalom Uriaş la U14,  grecul PALANTZAS Vasileios la finalul competiţiei.

În urma succesului ediţiilor anterioare ale concursului de schi alpin pentru copii si tineret, Asociaţia de Turism Poiana Braşov, împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, având sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, organizează şi anul acesta în perioada 15 – 18 martie, a doua ediţie a competiţiei de schi Poiana Braşov SES Cup 2021 (Small Evolving Ski Nations) – adresată sportivilor din 19 ţări, inclusiv România.

Cele doua competiţii sunt finanţate de sponsori din sectorul privat: Mastercard Sponsor Oficial, TOTAL, BCR-ERSTE, Ana Hotels, ALTEX, Teleferic Grand Hotel, Alpin Restort Hotel, Husqvarna, Stoica&Asociaţii, Paste Băneasa, Omniasig Vienna Insurance Goup, Electroprecizia Holding şi Hotel Escalade. 

FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris în calendarul Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).

Comitetul de organizare (CO) a asigurat teste rapide de COVID – 19, pentru concurenţii la competiţiile FIS Children Trophy şi a pus la dispoziţie măşti de protecţie FFP2 pentru toţi participanţii, antrenorii, atleţii şi oficialii concursurilor, pe întreaga durată a defăşurării  competitiilor. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite