Românul Florin Mergea şi englezul Dominic Inglot, în sferturi la Indian Wells. Cum s-au "cuplat" tenismenii porecliţi Dodo şi Dom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Inglot (29 de ani) şi Florin Mergea (30 de ani) FOTO Getty Images
Dominic Inglot (29 de ani) şi Florin Mergea (30 de ani) FOTO Getty Images

Românul Florin Mergea şi englezul Dominic Inglot sunt calificaţi în sferturile de finală ale Indian Wells, al şaptelea turneu al anului în care ajung între primele opt perechi.

Cei doi s-au “cuplat” din întâmplare, într-un moment în care Dominic Inglot intenţiona să dea de un tenismen portughez cu ajutorul lui Mergea.
Florin Mergea e “oaia rătăcită” a tenisului românesc, readusă pe calea cea dreaptă de familie. Revenit în circuitul profesionist după o perioadă în care se apucase de antrenorat şi se îngrăşase mult, cel poreclit “Dodo” a ţinut să-i arate soţiei Daiana că mai înseamnă ceva în tenis. Şi i-a ieşit perfect…
Florin Mergea a împlinit 30 de ani în ianuarie, exact în ziua în care el şi englezul Dominic Inglot îi eliminau pe fraţii Bryan de la Australian Open. Iar cel mai bun dublu din tenisul mondial s-a mai înclinat şi la Dubai în faţa echipei româno-engleze. Mergea şi Inglot au şi alte motive de laudă: în 2015, ei au participat la şapte turnee şi au ajuns la fiecare măcar în sferturile de finală.
Interesantă la Mergea şi Inglot e şi povestea care i-a adus de aceeaşi parte a fileului. Într-o discuţie cu cei de la skysports.com, britanicul a explicat cum a ajuns să joace alături de prietenul său Florin Mergea, pe care-l cunoştea de mai mulţi ani din circuit: „Am vrut să joc la dublu cu portughezul Joao Sousa, aşa că l-am sunat pe Florin şi l-am întrebat dacă are numărul lui. «Nu lua nicio decizie încă, trebuie să mă duc să joc un meci», mi-a spus el. A pierdut partida, s-a întors şi mi-a zis «hai să jucăm împreună». Am încercat mai multe lucruri în ultimele luni, iar acum au dat roade“. Despre Mergea, Inglot mai spune că are acel Factor X, care-l face să meargă mai departe, indiferent de scor şi de situaţie.
Un nou meci cu fraţii Bryan?
La Indian Wells, Mergea şi Inglot sunt calificaţi în sferturi de finală, după o victorie în două seturi, 6-3, 6-4, cu perechea columbiană Juan Cabal – Robert Farah. Meciul a ţinut un minut peste o oră şi s-a “rupt” la 4-4 în setul al doilea, când Mergea şi Inglot au revenit de la 0-40 pentru a face break.
În sferturi, “Dodo” şi “Dom” vor întâlni perechea învingătoare din disputa Thanasi Kokkinakis /Andy Murray (Australia / Marea Britanie) - Marcin Matkowski / Nenad Zimonjici (Polonia / Serbia). Kokkinakis şi Murray sunt cei care i-au scos din joc pe Horia Tecău şi Jean Julien Rojer în runda inaugurală. Cu o nouă victorie de partea lor, Mergea şi Inglot vor juca în semifinale, unde ar putea da, din nou, peste fraţii Bryan.


Florin Mergea şi Dominic Inglot în 2015
Doha (Qatar) sferturi
Auckland (Noua Zeelandă) finală
Australian Open (Australia) sferturi
Montpellier (Franţa) finală
Rotterdam (Olanda) semifinală
Dubai (Emirate) semifinală
Indian Wells (SUA) minim sferturi

Mergea şi Tecău, buni de Olimpiadă
Cu ocazia Cupei Davis, Horia Tecău şi Florin Mergea au refăcut un dublu care funcţiona perfect încă de la juniori. Cei doi au avut momente când nu şi-au vorbit, dar acum sunt prieteni din nou şi plănuiesc să joace la câteva turnee împreună, măcar în 2016, scopul final fiind participarea la Olimpiada de vară de la Rio de anul viitor. Criteriul de calificare e clasamentul, unde Tecău ocupă acum locul 9 la dublu, iar Mergea e pe 17. Luându-se în considerare strict rezultalele pe acest an, cei doi stau şi mai bine: Horia e pe 2, iar Florin pe 5.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite