Ronaldo „tremură“: Acuzat de viol, riscă să piardă mega contractul de un miliard de dolari. Reacţii oficiale într-un scandal teribil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

Povestea în care Cristiano Ronaldo e acuzat că ar fi violat-o pe Kathryn Mayorga a început ca o încercare a unei femei de a atrage atenţia asupra sa şi, între timp, s-a dezvoltat extrem de urât pentru vârful de 33 de ani.

De-a lungul anilor, au fost mulţi sportivi de elită care şi-au distrus imaginea din cauza unor episoade incredibile. Lance Armstrong (ciclism) şi Oscar Pistorius (atletism) sunt doar două exemple în acest sens.

Acum, Cristiano Ronaldo, considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, e implicat într-o poveste urâtă care, dacă s-ar dovedi că e adevărată, l-ar compromite definitiv! Poliţia din Las Vegas a deschis de curând o anchetă după ce Kathryn Mayorga a susţinut că, acum aproape zece ani, ar fi fost violată de Cristiano Ronaldo!

Portughezul a dezminţit între timp aceste acuze, însă cazul continuă să ia amploare. Associated Press (AP), o agentie respectabilă, a scris acum că Ronaldo nu va mai fi convocat la naţionala Portugaliei până la lămurirea situaţiei, deşi oficialii federaţiei au susţinut că decizia a fost luată împreună cu CR7 pentru că acesta vrea să se adapteze mai uşor la fotbalul italian, după transferul său în vară la Juventus.

Acum, sponsorul lui Ronaldo, firma americană de echipament sportiv Nike, a luat şi ea o poziţie oficială în acest caz: „Suntem extrem de îngrijoraţi de aceste acuzaţii şi vom continua să monitorizăm atent situaţia“. Se vehiculează că, dacă se va dovedi că Ronaldo a violat-o, într-adevăr, pe Kathryn Mayorga, atunci fotbalistul va pierde contractul de un miliard de dolari pe care îl are cu Nike!

Juventus şi Portugalia, alături de Ronaldo

Deocamdată, echipele pentru care evoluează Cristiano Ronaldo şi-au manifestat susţinerea pentru vedeta lor.

„Cristiano Ronaldo a arătat în ultimele luni cât e de dedicat şi profesonist, lucruri care sunt apreciate de toată lumea, la Juventus. Evenimentele din urmă cu zece ani de care e acuzat nu ne schimbă această părere, care e împărtăşită de toţi cei care au intrat în contact cu acest mare campion“, a scris contul de Twitter al celor de la Juventus.

Preşedintele federaţiei portugheze, Fernando Gomes, a avut şi el o poziţie similară: „Personal, dar şi în numele federaţiei, îmi exprim solidaritatea totală cu Cristiano Ronaldo într-un moment în care numele şi reputaţia sa sunt puse sub semnul întrebării. Cred în cuvintele pe care le-a spus el, nu doar pentru că susţin prezumţia de nevinovăţie, ca principiu de bază a statului de drept, dar şi pentru că îl cunosc pe Ronaldo de mulţi ani şi ştiu ce caracter are“.

De unde a pornit povestea?

Potrivit Digi Sport, reclamanta, Kathryn Mayorga, în vârstă de 34 ani, a afirmat într-o plângere depusă în statul Nevada că Ronaldo a sodomizat-o cu forţa, la 13 iunie 2009, şi a exercitat presiuni pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea.

„Dosarul a fost redeschis, iar detectivii noştri verifică informaţiile oferite de victimă“, a asigurat poliţia din Las Vegas.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite