Roxana Mărăcineanu îl ironizează pe cel mai aspru contestatar al închiderii Ligue 1, dar cere evenimente sportive cu public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta sportului şi a evenimentelor sportive din Franţa stă în mâna fostei sportive de origine română, Roxana Mărăcineanu.

Ministrul sportului din Franţa a lămurit într-un interviu că nu va da înapoi şi nu va ceda cererilor multiple de a relua campionatul de fotbal în acest sezon. Ligue 1 va rămâne închisă, chiar dacă cele mai multe ţări europene au decis să reia competiţia internă de fotbal, cel mai târziu la jumătatea lunii iunie.

Mesaj ironic pentru preşedintele lui Lyon

Roxana Mărăcineanu i-a răspuns direct preşedintelui clubului Lyon, Jean-Michel Aulas, care a catalogat în termeni duri decizia care izolează, practic, Franţa, de restul fotbalului eruopean. Aulas a întrebat, acuzator: „Noi suntem idioţi?“, iar răspunsul ministrului a venit la fel de tăios.

„Jean-Michel Aulas mi-a trimis multe scrisori, i-am răspuns o dată şi i-am spus cum funcţionează statul, federaţia şi liga. I-am explicat relaţia dintre ele. În curând, se vor redeschide cinematografele. Dacă are alte scenarii, îi dau o idee. Poate să facă un film. Filmul lui va avea sigur public“, a declarat Roxana Mărăcineanu pentru „L'Alsace“.

Cerinţă clară

Deşi se opune reluării Ligue 1, Roxana Mărăcineanu anunţă că doreşte ca evenimentele sportive să se reia cu spectatori în cel mai scurt timp, chiar de la finalul lunii iulie. „Dorinţa mea este de a oferi tuturor posibilitatea să privească sportul preferat, să fie suporteri pe stadioane, chiar dacă la început cu un număr limitat de oameni. De ce nu de la sfârşitul lunii iulie dacă e posibil? Mă uit la meciuri fără suporteri care au loc acum şi aş prefera să văd grupuri restrânse de suporteri implicate astfel încât toată lumea să se bucure de spectacolul sportiv. Obiectivul meu este ca sportul să revină în condiţii corecte, cu suporteri pe stadion, cel mai notabil fiind fotbalul. Iar acest lucru să se întâmple în august.“

Această poziţie a Roxanei Mărăcineanu oferă multă speranţă, mai ales în contextul în care Franţa a reprogramat pentru începutul toamnei două competiţii de anvergură: turneul de tenis de la Roland Garros şi Turul Ciclist al Franţei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite