Rugby: Fostul căpitan al naţionalei Ţării Galilor, acuzat de un fost partener că i-a transmis HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gareth Thomas Foto EPA EFE
Gareth Thomas Foto EPA EFE

Fostul căpitan al echipei de rugby din Ţara Galilor, Gareth Thomas, face obiectul unei plângeri în justiţia britanică din partea unui fost partener care îl acuză că i-a transmis HIV, ascunzând faptul că este seropozitiv.

Potrivit dosarului instanţei, reclamantul, Ian Baum, 59 de ani, consideră că Thomas "nu şi-a luat măsurile de precauţie necesare” pentru a evita contaminarea. "A ascuns faptul că avea HIV şi mi l-a transmis”, a spus el într-un interviu pentru The Times.

Potrivit documentelor judecătoreşti, Baum spune că a aflat despre statutul HIV al lui Thomas, cercetând pe internet pastilele pe care le lua fostul jucător, susţinând că acestea erau vitamine atunci când erau de fapt un tratament pentru HIV.

Reclamantul, care spune că era HIV-negativ când a început să se întâlnească cu Thomas în 2013, susţine că Thomas a fost "coercitiv şi autoritari” pentru a împiedica statutul său HIV să iasă public. Fostul jucător a dezvăluit că a avut HIV în 2019.

Gareth Thomas, 48 ​​de ani, 100 de meciruri cu Ţara Galilor, a fost primul jucător de rugby din istorie care a recunoscut că este homosexual în 2009. De când s-a retras din teren, a devenit un activist pentru drepturile homosexualilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite