Ruse, învinsă la Indian Wells, dar cu buzunarele pline: Gabriela a încasat o sumă uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruse

Cele două victorii obţinute în calificări au propulsat-o pe sportiva de 23 de ani pe tabloul principal de la „BNP Paribas Open 2021“. Din păcate, aici a dat de o adversară mult prea puternică.

Gabriela Ruse a devenit ultima româncă ajunsă pe tabloul principal de la Indian Wells şi prima care a şi părăsit competiţia.

După victorii în minimum de seturi cu Douglas (566 WTA) şi cu Pattinama Kerkhove (153 WTA) în calificări, românca a evoluat, în turul I, în noaptea de miercuri spre joi. Aici, a dat de franţuzoaica Alize Cornet (31 de ani, 64 WTA). După un duel de două ore şi zece minute, Cornet s-a impus cu 6-3, 7-6. 

Paradoxal, în fiecare set, Gabriela a fost cea care a pornit mai bine. În primul act, s-a dus la 2-0, dar apoi a cedat cinci game-uri la rând: 2-5. Deşi a mai redus din handicap după ce şi-a făcut serviciul, în game-ul următor, Cornet s-a impus la zero pentru a-şi adjudeca setul: 6-3.

Actul secund a debutat la fel, cu Ruse trecând în frunte: 2-0. Doar că, de această dată, românca a reuşit să-şi menţină avansul până în al 7-lea game: 4-3. Apoi însă, Cornet a egalat (4-4), iar ulterior a trimis setul în tiebreak. Aici, franţuzoaica a dominat, a avut 5-2 şi s-a impus cu 7-5 după ce Ruse a salvat primele trei mingi de meci.

În ciuda eşecului, Gabriela va părăsi California, având motive de mulţumire. Atât financiar, cât şi sportiv. În primul rând, ea a abordat Indian Wells de pe locul 92 în lume, iar acum, după cele trei partide disputate aici, se află pe locul 82 în ierarhia virtuală, actualizată în timp real. E cea mai bună clasare din cariera ei de până acum. 

Apoi, pentru că a fost prezentă pe tabloul principal, Ruse va primi un cec în valoare de 29.045 de dolari. În acest sezon, înainte de a merge la Indian Wells, Gabriela adunase suma de 220.109 dolari din premii. 

30 de victorii şi 15 înfrângeri a adunat Gabriela Ruse în acest sezon.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite