Rusia la Euro 2020: Ce se întâmplă cu naţionala de fotbal după excluderea ţării de la toate evenimentele sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artem Dzyuba a fost golgheterul Rusiei la ultimele partide internaţionale
Artem Dzyuba a fost golgheterul Rusiei la ultimele partide internaţionale

Ruşii sunt în stare de şoc, după verdictul venit, astăzi dimineaţă, după o şedinţă a Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), care a avut loc, la Lausanne (Elveţia).

Ceea ce s-a decis, astăzi dimineaţă, poate fi decris ca un moment apocaliptic pentru sportul din Rusia. Dacă nu vor obţine schimbarea decizie la Curtea de Apel pentru Sport (CAS), ruşii vor dispărea de pe harta sportului mondial în următorii patru ani.

Totuşi, naţionala lor de fotbal, calificată deja pentru Euro 2020 şi plasată în grupa B, alături de Belgia, Danemarca şi Finlanda, nu va fi exclusă de la Europeanul din care va şi găzdui anumite partide, la Sankt Petersburg.

Salvarea Rusiei constă în faptul că, potrivit Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), Campionatul European de fotbal nu se încadrează în categoria evenimentelor sportive majore! Drept urmare, Rusia va putea evolua la sărbătoarea fotbalului european din 2020.

În schimb, dacă sancţiunea de patru ani pentru dopaj va rămâne în vigoare, ruşii vor rata Mondialul din 2022, întrucât nu vor fi lăsaţi să joace în preliminarii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite