Rusia exultă: A fost ridicată suspendarea pentru dopaj. Câţi trişori au avut ruşii în delegaţia lor la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza numărului mare de sportivi care au testat pozitiv, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a tăiat în carne vie înainte de marele eveniment găzduit de PyeongChang (Coreea de Sud): steagul Rusiei a fost eliminat din competiţie.

În aceste condiţii, delegaţia Rusiei a concurat sub steagul olimpic, având 168 de sportivi. Rezultatele obţinute la JO 2018 au fost însă net inferioare celor de la JO 2014, atunci când Rusia a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă la Soci.

Dacă în 2014 ruşii au cucerit 13 titluri olimpice, acum ei s-au mulţumit cu doar două medalii de aur şi un total de 17 medalii. Iar în ciuda faptului că CIO a fost cu ochii pe ei, din delegaţia ruşilor au mai făcut parte doi dopaţi:

*Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz la curling dublu mixt (pozitiv la meldonium)
*Nadejda Sergheeva, clasată pe locul 12 la bob 2 persoane (pozitivă la trimetazidină)

Chiar şi aşa însă, CIO a luat decizia de a ridica suspendarea Rusiei pentru dopaj, această ţară fiind reintegrată pe deplin în drepturi ca membru al CIO. Astfel, la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, în 2020, steagul Rusiei se va flutura în ceremonia de deschidere, ceea ce nu s-a întâmplat acum la PyeongChang.

După anunţul făcut de CIO, Aleksandr Jukov, preşedintele instanţei ruse, a salutat această hotărâre: „Ridicarea suspendării e o decizie de cea mai mare importanţă pentru noi“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite