Ruşii, pedepsiţi tot mai dur: Suedezii au tăiat în carne vie în cazul puştiului cu salutul nazist VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artem Severiukhin a râs cu poftă pe podium
Artem Severiukhin a râs cu poftă pe podium

Pentru Artem Severiukhin (15 ani), pilotul rus de karting care a concurat cu o licenţă italiană, cursa din weekend a fost ultima ca sportiv legitimat la Ward Racing.

Artem Severiukhin va ţine minte mereu cursa de karting câştigată la Portimão (Portugalia). Din păcate, din motive nedorite!

După ce a ajuns pe podium, tânărul născut în Rusia, care acum concurează cu o licenţă italiană, a făcut un gest şocant, după cum „Adevărul“ a arătat aici. Comportamentul lui Severiukhin pe podium, unul infantil, a atras un val de critici. Mai ales că puştiul a lăsat impresia că a imitat un salut nazist!

Potrivit CNN, văzând amploarea scandalului, Severiukhin a încercat să-şi salveze imaginea, dar şi locul în echipa Ward Racing.

„Nu e adevărat că aş fi imitat salutul nazist. Consider că naziştii au comis unele dintre cele mai oribile crime împotriva umanităţii din istorie. Nu i-am susţinut niciodată. Ştiu că am fost un prost şi îmi accept pedeapsa, dar credeţi-mă că n-a existat intenţie în ce am făcut. N-a fost un gest în susţinerea nazismului sau a rasismului“, a transmis Severiukhin printr-un mesaj video distribuit de Federaţia Rusă de Automobilism (RAF).

VEZI MESAJUL VIDEO TRANSMIS DE SEVERIUKHIN

Declaraţiile date de Severiukhin nu l-au salvat. Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a deschis o anchetă, iar echipa suedeză, Ward Racing, unde era legitimat puştiul de 15 ani, i-a reziliat contractul.

VEZI GESTUL FĂCUT DE SEVERIUKHIN PE PODIUM

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite