Ruşii uimesc planeta sportului cu stadionul care a costat un munte de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Jocurile Olimpice de la Soci, festivităţile de deschidere şi de închidere vor fi găzduite de arena „Fisht“ pentru ridicarea căreia s-a cheltuit o sumă indecentă.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor începe, vineri, însă ele au intrat deja în istorie. Ediţia din 2014 va fi cea mai scumpă care s-a organizat vreodată, iar mândria ruşilor e Stadionul „Fisht“, denumit după muntele cu acelaşi nume. 

Arena de 40.000 de locuri va găzdui festivităţile de deschidere şi pe cele de închidere ale Jocurilor Olimpice şi impresionează printr-o arhitectură splendidă. Pereţii şi acoperişul stadionului sunt din sticle, iar costurile construcţiei s-au ridicat la 603,5 milioane de dolari.

După terminarea evenimentului de la Soci, pe acest stadion se va antrena şi va juca naţionala de fotbal a Rusiei. De asemenea, arena „Fisht“ e printre cele 11 stadioane, care vor găzdui meciuri de la Cupa Mondială de fotbal în 2018.

Altă minune: „Bolshoi Ice Dome“

O altă construcţie gigantică, ridicată cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă, e „Bolshoi Ice Dome“. E de două ori cât Stadionul „Camp Nou“ din Barcelona, iar capacitatea arenei ajunge şi la 15.000 de spectatori. Ea va găzdui meciurile de hochei pe durata JO, adică între 7 şi 23 februarie. Design-ul exterior seamănă cu o picătură îngheţată de apă. Acoperişul e transparent, din sticlă.

51

de miliarde de dolari sunt costurile organizării Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite