Rybakina, ajunsă din urmă de efort: s-a retras înaintea duelului cu Ashleigh Barty, de la Doha!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performera acestui început de an în tenisul feminin, Elena Rybakina, cu patru finale jucate în primele cinci turnee la care a luat startul, a ajuns să plătească preţul pentru turul de forţă şi programul său ultra-încărcat. Reprezentanta Kazahstan-ului a fost nevoită să se retragă înaintea celui de-al 26-lea său meci în sezon, cu liderul mondial Ashleigh Barty, din optimile turneului de la Doha, din cauza unei accidentări la aductori.

Învinsă de Simona Halep într-o finală superbă la Dubai, sâmbăta trecută, Rybakina a decis să joace şi la Doha, însă a rămas fără resurse fizice după ce a adunat şi în Qatar două victorii în set decisiv, cu Sorana Cîrtea - în primul tur şi Alison Van Uytvanck - în turul secund. Meciul de marţi, cu sportiva din Belgia a fost unul extrem de dur, de aproape două ore şi jumătate, iar Rybakina a luat decizia de a se retrage la scurt timp după partidă. În aceste condiţii, Ashleigh Barty a avansat automat în sferturi, acolo unde o va înfrunta pe învingătoarea partidei dintre Garbine Muguruza şi Dayana Yastremska.

Tânăra jucătoare în vârstă de 20 de ani, născută în Rusia, este acum nevoită să se refacă, sperând să evite soarta BIancăi Andreescu din 2019, când reprezentanta Canadei aduna 35 de meciuri disputate la simplu în primele trei luni ale anului, nemaireuşind apoi să joace decât un singur meci până în luna august, din cauza problemelor de ordin fizic. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite