Ryde, încântat după un Mondial dezastruos: „Felicitări! Fantastic! Sunt mândru“. Discurs năucitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomas Ryde a spus deja că speră să fie selecţionerul României şi după acest Mondial
Tomas Ryde a spus deja că speră să fie selecţionerul României şi după acest Mondial

Suedezul a vorbit, de-a lungul acestui Mondial, de parcă naţionala a fost angrenată în Trofeul Carpaţi şi nu într-o competiţie crucială, de mare anvergură.

Tomas Ryde e genul de om în stare să vorbească despre partea plină a paharului şi după o catastrofă, aşa cum a fost înfrângerea României în faţa Japoniei, la 17 goluri diferenţă, în ultimul meci al Mondialului.

De fapt, cu mici excepţii, suedezul n-a spus mai nimic în conferinţele sale la acest turneu final. A vorbit, mai mereu, despre soarele care va răsări şi a doua zi şi despre tinereţea lotului. Nu deageaba Ryde e poreclit „Somnorilă“ în lumea handbalului românesc. Te şi convingi că merită această poreclă, atunci când îl asculţi în reprizele de time-out în care discursul său te poate adormi! Potrivit prosport.ro, după eşecul cu Japonia, Ryde a venit la conferinţă şi a vorbit, în stilul său caracteristic, atât despre înfrângerea în sine, cât şi parcursul României la acest Mondial.

Ce a spus Tomas Ryde?

*Felicitări echipei României pentru acest turneu. Am fost într-o situaţie dificilă când am început turneul, am avut accidentări şi alte probleme, dar am supravieţuit. Suntem fericiţi că am reuşit să ajungem în Grupele Principale. În ceea ce priveşte echipa Japoniei, să jucăm împotriva lor astăzi a fost fantastic. Au jucat foarte bine, au viteză mare în joc şi calităţi tehnice foarte bune. Felicitări echipei Japoniei, a fost fantastică!

*Faptul că a trebuit să lăsăm patru jucătoare acasă, în România, din cauza scandalului de dopaj de la Braşov, a afectat foarte mult echipa şi a creat un mare sentiment de tristeţe în cadrul grupului. Întotdeauna mai avem şi accidentări în timpul unui astfel de turneu, deci, în final, ne-a fost foarte dificil. Cred că am jucat fără opt jucătoare astăzi.

*Apreciez ceea ce au reuşit jucătoarele noi, Patricia Vizitiu, Elena Dache şi Anca Polocoşer, care au ajuns la echipă cu o zi înainte să plecăm spre Japonia. Din acest punct de vedere, sunt foarte mândru să fiu antrenorul naţionalei României, pentru faptul că am reuşit să ajungem în Grupele Principale şi pentru felul în care am încercat să jucăm. Nu am avut nicio şansă în faţa Rusiei, nu am avut nicio şansă astăzi, dar, per total, le-am oferit jucătoarelor tinere o experienţă foarte bună.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite