S-a dat startul vânzării biletelor pentru meciurile turneului final 2020. Cât costă intrarea la jocurile de pe Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
belodedici

Azi, cu exact un an înainte de începerea Campionatul European 2020, UEFA a deschis prima faza a procedurii de vânzare a biletelor pentru meciurile turneului final.

În cadrul primei faze de vânzare a biletelor, care se va derula între 12 iunie şi 12 iulie 2019, 1,5 milioane de bucăţi vor fi puse la dispoziţia publicului general şi se va putea aplica pentru achiziţionarea de tichete la toate cele 51 de meciuri de la Euro 2020.

Din experienţa turneelor finale anterioare, din cauza faptului că cererea depăşeşte întotdeauna oferta,  tichetele vor fi repartizate prin tragere la sorţi, aşadar simpla înscriere nu garantează automat şi biletul. Astfel, după ce se va fi încheiat perioada de înscriere, UEFA susţine că va demara o operaţiune de procesare a tuturor cererilor, urmând ca o lună mai târziu, la jumătatea lui august, să anunţe fericiţii norocoşi. Biletele vor fi alocate prin intermediul unei loterii ce se va derula în mod transparent, iar fiecare aplicant va avea şanse egale de succes, fără a se ţine cont de momentul când a aplicat pentru bilete între 12 iunie şi 12 iulie 2019. Plata biletelor se va face abia după anunţarea câştigătorilor.

În cadrul celei de-a doua faze a vânzărilor, la începutul lunii decembrie 2019, doar fanii echipelor naţionale care au obţinut calificarea la turneul final vor mai avea la dispoziţie alte 1 milion de bilete. Aceste vânzări vor începe după tragerea la sorţi a grupelor turneului final, programată pe 30 noiembrie 2019, la Bucureşti.

O a treia fază a vânzărilor va avea loc în aprilie 2020, în condiţiile în care ultimele patru echipe ce se vor califica la Euro 2020 vor fi desemnate după disputarea play-off-urilor, care se vor desfăşura între 26 şi 31 martie 2020.
Ţinând cont de incertitudinea calificării echipei naţionale a României la turneul final, înscrierea pentru achiziţionarea de bilete în perioada 12 iunie – 12 iulie 2019 este cea mai bună posibilitate pentru români să-şi asigure intrarea la EURO 2020 organizat la Bucureşti.

De asemenea, UEFA a ţinut cont de puterea de cumpărare mai mică din Azerbaidjan, Ungaria şi România, astfel încât biletele puse în vânzare sunt mai ieftine cu 40 la sută la Baku, Budapesta şi Bucureşti decât în ţările occidentale. În plus, biletele la meciul din optimi au acelaşi preţ ca la meciurile din grupe.

Celelalte oraşe care vor găzdui întâlniri de la turneul final sunt Amsterdam, Bilbao, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma şi Sankt Petersburg.

Tichetele, care pot fi achiziţionate exclusiv online, doar de pe platforma www.euro2020.com/tickets, vor avea la Bucureşti următoarele preţuri.

Categoria 3 (peluze) - 30 euro
Categoria 2 (colţurile stadionului) - 75 euro
Categoria 1 (tribunele I şi II) - 125 euro

Miodrag Belodedici, ambasador al UEFA EURO 2020 la Bucureşti, a primit primul bilet simbolic pentru accesul pe Arena Naţională şi transmite românilor următorul mesaj: ”Vă încurajez pe toţi iubitorii fotbalului să veniţi la acest eveniment deosebit şi să luaţi parte la marea sărbătoare a fotbalului european. Nu veţi regreta!”.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite