Sport

articolul anterior articolul urmator

S-a închis „robinetul“ cu bani publici: Gabriela Szabo „fierbe“ şi reacţionează dur

59
20 Oct 2020 15:07:47
Autor: Amir Kiarash
Gabriela Szabo, furioasă din cauza faptului că CSM Bucureşti a rămas, deocamdată, fără finanţare
Gabriela Szabo, furioasă din cauza faptului că CSM Bucureşti a rămas, deocamdată, fără finanţare

Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei, iar Nicuşor Dan a spus că CSM Bucureşti trebuie să facă rost de bani prin sponsorizări. La echipa de handbal feminin, doar salariul lunar al Cristinei Neagu se ridică la 17.500 de euro!

CSM Bucureşti a fost considerat, în ultimii ani, un El Dorado al sportului românesc. Chiar dacă nu e singurul club finanţat din bani publici, aici au şocat sumele alocate diferitelor secţii. Bineînţeles, cele mai mari au fost direcţionate spre echipa de handbal feminin, după cum „Adevărul“ a scris aici.
 
Doar că schimbările politice din ultima perioadă au făcut ca „robinetul“ cu bani să se închidă la CSM. Deja s-au adunat mai multe restanţe financiare şi, drept urmare, înaintea meciului din weekend din gruepele Ligii Campionilor cu Ferencvaros (câştigat cu 25-19 de românce), Neagu şi colegele ei au ieşit pe teren, cu tricouri albe pe care scria „Respectaţi-ne munca!“, „Respectaţi-vă promisiunile!“.
 
Văzând această situaţie tensionată, care nici nu se rezolvă, Gabriela Szabo, preşedintele clubului CSM Bucureşti, a avut o postare acidă pe Facebook.
 
Ce a scris Gabriela Szabo?
 
*Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează poate cea mai grea perioadă a existenţei sale. Perioada de criză a debutat în februarie anul trecut, în momentul în care bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti, principalul finanţator al clubului, a fost redus.
 
*Nimeni nu îşi poate închipui eforturile pe care conducerea CSM Bucureşti le-a făcut pentru a ţine sub control situaţia, care a cunoscut o nouă etapă dificilă odată cu declanşarea pandemiei la începutul acestui an...
 
*Nu putem face niciun fel de comparaţie între ultimii doi ani, care au fost infernali, şi restul din istoria de 13 ani a Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Cu toate acestea avem conştiinţa împăcată că am făcut tot ce a depins de noi ca lucrurile să meargă pe făgaşul normal.
 
*Au fost luate decizii foarte grele pentru ca echipa feminină de handbal, portdrapelul clubului, să îşi continue activitatea. Am renunţat la echipa feminină de volei, cea care ne-a adus atât de multe bucurii, la cea masculină de volei, dar şi la formaţia de rugby seniori a clubului nostru.
 
*Îmi pare rău că în aceste vremuri tulburi pe care le trăim cu toţii trebuie să fac faţă în plus unor josnicii fără margini, unor acuze bolnave, unor invenţii venite din partea unor minţi incapabile să înţeleagă ceva din ceea ce se petrece în jurul lor.
 
*Nu este prima oară când citesc şi mă minunez de ceea ce se scrie despre mine, despre acuzele gratuite care mi se aduc, mie un om care a făcut atât de multe pentru sportul românesc şi pentru România, un om care se află la conducerea unuia dintre cele mai respectate cluburi sportive din România, un club pe care încerc alături de colegii mei să îl gestionez cât mai sănătos posibil într-o perioadă în care sportul nu mai reprezintă o prioritate decât pentru cei care iubesc cu adevărat acest fenomen.
 
*În van însă... Restanţele financiare cu care se confruntă întreg clubul, nu doar echipa feminină de handbal, restanţe financiare care există, nu le-am negat vreodată, nu sunt însă rezultatul erorilor mele şi ale colegilor mei, ci al vremurilor pe care, din păcate, le traversăm.
 
*Protestul echipei feminine de handbal din weekend poate fi înţeles, chiar dacă nu suntem de acord cu el.
 
*Nu voi înţelege însă niciodată de ce unii oameni caută permanent motive doar pentru a lovi în mine cu mârşăvie, cu o lipsă de respect cu care nu sunt trataţi nici măcar infractorii de drept comun.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

59 Comentarii

kalu kalu
20.10.2020, 15:29:02

mama are pensie 2000 de lei. Dupa 50 de ani de munca. jetul cu bani publici trebuie sa inceteze !!!

+31 (53 voturi)
costea petre
20.10.2020, 15:44:26

Mama dumitale poate fi multumita, sunt altii care au mult mai putin, nu vreau sa spun ca nu sunt meritati acei 2000 de lei, ci vreau sa spun ca risipa pe fite trebuie stopata, municipalitatea are alte lucruri de facut decat sa sponsorizeze sportul de performanta,eventual pe cel de masa ar fi acceptabil, dar ce face cu CSM este scandalos.

+21 (45 voturi)
Vasile Preda
20.10.2020, 15:52:44

Tupeul și nesimțirea celor care se îngrașă cu banii publici nu are o limită. Singura soluție e tăierea macaroanei și datul cu bățul peste mâini. Nu ai în ce polemici să intri cu profitorul, pentru că el nu mai are rațiune, însă știe foarte bine de frica bățului. Primăria are ca scop binele cetățenului, nu umflarea indivizilor speciali.

+25 (39 voturi)
Mironov George
20.10.2020, 16:09:36

Plimbatul mingii dintr-o poarta in alta aduce plusvaloare = zero barat. Banii bucurestenilor luau drumul Braziliei, Suediei, ca de capitala bogata (in datorii). De autofinantare ati auzit domnilor si doamnelor de la CSM-uri (din toata tara)???

+23 (37 voturi)
Vasile Porojan
20.10.2020, 16:15:38

stimată dna Szabo, sportul românesc a decedat de mult și nu poate fi reanimat prin făcături de 2 lei pe banii cetățenilor...care de ex. nu sunt interesați de niște doamne care fugăresc o mingioacă...s-o fugărească la duamna gaby în curte ...sau cel mai bine la un club PRIVAT!!!

+5 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (59)

Modifică Setările