S-a născut talent, a „murit“ speranţă: Gigi Becali despre fotbalistul „terminat“ de la FCSB VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Fotbalul românesc e un izvor nesecat de jucători promiţători care, din păcate, se pierd din cauza mediului toxic în care cresc.

În august 2017, FCSB îl transfera pe Florinel Coman (22 de ani) de la Viitorul pentru o sumă care, în acest moment, în sărăcia care face ravagii în Liga I, pare şocantă: 3 milioane de euro!

La vremea respectivă, Coman era considerat drept o „perlă“ a Ligii I, iar Gigi Becali miza pe faptul că îşi va recupera înzecit investiţia pentru transferul său. 

Acum, la patru ani şi jumătate de la acel moment, latifundiarul îl vede pe Coman drept un fotbalist terminat. Iar asta pentru că, în acest sezon, fostul internaţional de tineret are 14 meciuri la FCSB, în toate competiţiile, şi un singur gol! Pe care l-a înscris, atenţie, la 29 iulie 2021, în preliminariile Conference League, în returul cu Şahtior Karagandy (Kazahstan). Degeaba însă! FCSB a pierdut acel meci, la penalty-uri, şi a părăsit Europa.

Coman

Florinel Coman, într-o formă foarte slabă

Care sunt însă explicaţiile pentru că Florinel Coman, la 22 de ani, e considerat „terminat“? În primul rând, trebuie precizat că, în ultimii ani, el a suferit trei accidentări grave, care l-au ţinut pe tuşă peste 225 de zile. 

Totuşi, dincolo de aceste probleme medicale, cauzate şi de ghinion, Coman a fost recunoscut mereu pentru stilul său greşit de viaţă, incompatibil cu sportul de performanţă. În primul rând, el a fost un fumător înrăit, de la vârsta junioratului, de când era la Academia lui Hagi! Apoi, când a ajuns la FCSB şi a început să câştige tot mai bine, a fost înconjurat de oameni dubioşi şi nu o dată s-a vorbit despre faptul că e neserios la antrenamente.

Joi seară, în înfrângerea FCSB-ului cu FC Argeş, scor 0-1, Coman a ratat o ocazie monumentală pe finalul meciului. După partidă, el a fost pus la zid. Mai întâi, de fostul antrenor, Marin Barbu, într-o intervenţie la GSP Live. Iar apoi de Gigi Becali, vineri dimineaţă, la Pro X.

VEZI RATAREA URIAŞĂ A LUI COMAN ÎN MECIUL CU FC ARGEŞ

Barbu

Ce a spus Marin Barbu?

*În cazul lui Coman, culegi ce semeni. Dacă avea o viaţa mai ordonată şi era mai serios, putea fi o piesă importantă, având în vedere cât fotbal ştie. Eu nu sunt apropiat de el, ca să-mi dau seama ce are. Dar cei care sunt lângă el ar trebui să-l tragă de urechi.  Dacă nu se antrenează bine, trebuie făcut ceva. Ori vă luaţi la revedere, ori nu.

*Dacă spui că nu se antrenează bine şi tu îl bagi, tu eşti vinovat. Dacă nu vrea să se antreneze cum trebuie, poţi să-l pedepseşti Dacă nici după ce-l pedepseşti nu vrea, înseamnă că lucrurile sunt scăpate de sub control. Dacă la 23 de ani eşti terminat, ce mai vorbim de fotbal?

*Ar trebui să vadă cum e să nu mai ai bani, să vadă partea amară a vieţii. Poate aşa îi vine mintea la cap. Viaţa unui fotbalist începe când se retrage. După aceea trebuie să te descurci cu mintea ta, cu ce ai învăţat şi cu ce ai strâns.

Ce a spus Gigi Becali?

*Coman! Păi, va mai juca Coman? Antrenează-te dacă vrei să mai joci. Nu mai am încredere deloc în el. Nu mai cred în el că poate ajunge fotbalist. Nu mai are forţă deloc, nici plecarea de pe loc. Ştii cum se uită fotbalui? Nu-l uită, dar trebuie să fie o colaborare între minte şi trup. Dacă tu, în loc să antrenezi trupul... dar nu mai zic nimic, că fac iar păcate...

5 selecţii şi zero goluri are Florinel Coman în echipa naţională, unde a debutat în 2019, când selecţioner era Cosmin Contra.   19 selecţii şi 4 goluri are Florinel Coman la naţionala de tineret cu care a atins semifinalele la Europeanul din 2019.  

CITEŞTE ŞI:

Becali „turbează“: Portarul FCSB, Andrei Vlad, a comis gafa anului! Reacţia comentatorului VIDEO

Gigi Becali, intervenţie explozivă după gafa portarului Vlad: Decizie finală în privinţa „groparului“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite